IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прогнозата на Fitbit срина цената на акциите ѝ с 12%

Компанията очаква само 8-процентов ръст на приходите за първото тримесечие

15:52 | 28.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Fitbit понижиха стойността си по време на следборсовата търговия снощи, след като производителят на носими фитнес устройства даде по-слаба прогноза от очакваното, пише CNBC.

В резултат на новината цената на акциите се срина с 12 на сто до 6,08 долара.

Fitbit заяви, че приходите ѝ от продажби през първото тримесечие ще се увеличат с 8% спрямо година по-рано, като ще достигнат между 250 и 268 млн. долара. Анализаторите очакваха 272,3 млн. долара приходи, сочат данни на Refinitiv.

Освен това компанията посочи, че като се изключат някои елементи, загубата ѝ ще е в диапазона 22-24 цента на акция, докато анализаторите прогнозираха загуба от 15 цента на ценна книга.

Пазарът на носими устройства се оказва все по-голямо предизвикателство за Fitbit, докато Apple продължава да обновява своя Apple Watch, а Xiaomi се превръща в по-голям глобален играч в сектора.

Към приключването на търговията в сряда цената на книжата беше с 66% под тази от първичното публично предлагане на компанията през 2015 г.

За четвъртото си фискално тримесечие Fitbit отчете приходи от продажби в размер на 571,2 млн. долара, с което надмина средната прогноза на анализаторите за 569 млн. долара според Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още