IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК: "Български енергиен холдинг" трябва да плати глобата въпреки обжалването

Обжалването на решението не отменя неговото изпълнение до момента, в който жалбата бъде уважена от Съда на ЕС, посочва говорител на Комисията

15:30 | 01.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Дори да обжалва решението на Европейската комисия (ЕК) за налагане на глоба на „Български енергиен холдинг“ ЕАД (БЕХ) и неговите дъщерни дружества „Булгаргаз“ ЕАД и „Булгартрансгаз“ ЕАД, България ще трябва да плати наложената глоба, заяви говорител на Комисията в отговор на въпрос, свързан с обявените намерения за обжалване на решението. 

През декември комисията глоби БЕХ със 77 млн. евро за възпрепятстване на достъпа до газопреносната мрежа на България.

Както при всеки подобен случай, ЕК ще защити решението си пред Съда на ЕС, добави говорителят.

По неговите думи обжалването на решението не отменя неговото изпълнение до момента, в който жалбата бъде уважена от съда.

Попитан дали комисията е изненадана от обжалването, говорителят поясни, че прилагането на решенията в областта на конкуренцията не е въпрос на чувства. Затова не може да се каже, че сме изненадани или че изпитваме някакво друго подобно чувство.

"По силата на процедурите, когато ЕК вземе дадено решение в тази област, то може да бъде обжалвано. Това е част от нашата работа и от правото на защита на засегнатите страни“, посочи говорителят.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още