IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тим Кук: Бъдещите продукти на Apple ще отвеят всичко

Мениджърът често споменава добавена и разширена реалност като технология, която може да промени правилата на играта

10:16 | 03.03.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук заяви, че „никога не е бил по-оптимистичен“за това къде е компанията днес и накъде се отправя. В разговор с инвеститорите Кук заяви, че производителят на iPhone „засажда семена“ и „хвърля заровете“ на бъдещите продукти, които просто ще „отвеят всичко”.

Говорейки в рамките на годишното общо събрание на компанията в Купертино, Калифорния, Кук потвърди, че производителят на iPhone все още е напът да удвои приходите си от услугите през 2020 г. от близо 25 млрд. долара през 2016 г. Позовавайки се на свои  бележки на iPad-а си, Кук засегна няколко от продуктовите категории на компанията, предава Bloomberg. 

Той каза, че в крайна сметка целта е да се понижи цената на лаптопа MacBook Air около 1 200 долара за екрана с по-висока резолюция и заяви, че има „дълга, голяма пътна карта на фантастичните“ продукти, свързани с Apple Watch и AirPods. Той посочи, че в умния часовник ще влязат повече характеристики, свързани със здравеопазването.

Акциите на Apple се повишиха с повече от 1% в петък в Ню Йорк. Книжата бяха понижили стойността си, преди Кук да започне да говори.

Инвеститорите очакват все още Apple да представи „следващото голямо нещо“, тъй като търсенето на най-продавания продукт, iPhone, се забавя, което доведе до първия спад на продажбите на компанията за четвърто тримесечие от 2001 г. насам.

Кук често споменава добавена и разширена реалност като технология, която може да промени правилата на играта, а самата Apple работи над очила за добавена реалност. В същото време  компанията се фокусира върху разрастващия се бизнес с услуги и увелича продажбите на други устройства като Watch и AirPods. Кук отбеляза, че Apple е закупила 18 компании през 2018 г. и постоянно търси нови придобивания.

Главният изпълнителен директор също така е засегнал теми, свързани с неприкосновеността на личния живот, разнообразието и политиката. В очевиден удар по Facebook Inc. и Google  Кук критикува компаниите, които изграждат профили на данните на своите потребители, и потвърди, че Apple настоява за регулиране срещу тази практика. Един акционер отбелязва същевременно, че въпреки че политическото мнение на ръководството на Apple се различава от това на администрацията на Тръмп, компанията все още успява успешно да работи с правителството на САЩ.

По препоръка на Apple акционерите отхвърлиха предложение за разкриване на идеологията на номинираните за Борда на директорите. Тези, които подкрепят предложението, изразиха желанието си в борда на Apple да има по-разнообразен набор от политически мнения.

Акционерите отхвърлиха предложение за предоставяне на по-широк достъп до номиниране на членове на Борда. Целият Борд, който включва Кук, бивш вицепрезидент на САЩ Ал Гор и главният изпълнителен директор на  Walt Disney Co. Боб Айгер, бе преизбран.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 7
ivs
преди 5 години
Научи граматиката и тогава коментирай !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Ако холивудски филм струва 100 000 000 $, то още толкова се дават за реклама. Иначе никак не става да си пробутваш бозата.Явно много са го закъсали, що рекламата тръгна доста преди продукта.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 28 rate down comment 6
Sakamano
преди 5 години
Дано само не си отвeят потребителите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 25 rate down comment 15
national power
преди 5 години
Поредният изма..мник който къпи инвеститорите в сладка вода докато има крадне кинтата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още