Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Румен Радев: Свобода и справедливост не се дават даром

Политиката взема реванш над заблудата, че глобализацията ще изтрие границите, твърди президентът

   1| 2| 3| 4    
3
 
3
 
31
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
и пак ще повторя АМА МНОГО МНОГО СТЕ
https://www.youtube.com/watch?v=DK-gZ2n4FjY
5
 
4
 
30
TomaNeverni до: zelka007
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аман от нагли soroсоиди .лъжи след лъжи .
"Член 6. България. Автономно трибутарно княжество с християнско правителство и народна милиция.
България ще образува автономно, трибутарно княжество, с християнско правителство и народна милиция. "
А единсвенната същественна разлика между Санстефанския и Берлински договор е повече от 100 000км^ наложена от кой.......А измисленните сороекспети изкараха руската армия като най ефективна за периода само със 10% загуби
5
 
5
 
29
zelka007 до: ABBA
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
и да не напишеш , че съм пристрастен и неблагодарен либераст :))) ето ти един материал . дискусията под него също е добра , ако имаш свободни 1-2 часа някога м/у гледането на анимирани клипчета от руските военни канали за новите оръжия за изстребление му обърни внимание :

https://www.forumnauka.bg/topic/17896-okupatsionniyat-dlg-na-blgariya-km-rusiya/
6
 
5
 
28
zelka007 до: ABBA
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
"1. За всеки русогоб има безплатен обяд, щом Русия ще го плаща.
А колко струва кръвта на войниците? Ясно, тя е без пари."

аз например днес научих че сме платили на рассия еквивалента на 32 тона злато :))) . а за войниците никой не говори , говоря че даром не сме получили нищо . и като стана реч за войниците :

На 3 март 1878 г. в предградието на Цариград Сан Стефано е подписан договор, предварителен, а не окончателен, за примирие между Русия и Турция. Подписват от руска страна граф Николай Игнатиев и Александър Нелидовот и от външния министър Савфет Мехмед паша и посланика в Германия Садулах бей от страна на Османската империя. Няма присъстващ свидетел на подписването от българска страна, независимо от това, че българите са участвали във военните действия и са дали 3 456 убити опълченци.

Между страниците на договора от Сан Стефано думата България, като самостоятелна държава, не фигурира никъде. След което Русия капитулира съвсем умишлено и на Берлинския конгрес, където България окончателно е разпокъсана. Това става заради различни тайни споразумения от преди войната с Австро-Унгария, Германия и Англия.

На подменената плоча на Храма “Св. Александър Невски” в София е написано, че руските войски са дали 200 хиляди души убити в сраженията с турците за освобождение на България. Това фалшифицирано число е десет пъти повече от истинското. Според руския специалист Степан Кощурко, ръководител на Международния обществен център “Подвиг” в Москва загубите на руската армия, на финландския батальон и румънската бригада се изчисляват на 15 567 убити и 6842 умрели от раните си войници и офицери. А нашите опълченци дават една трета от жертвите.

Не бива да се забравя, че за свободата си българският народ в Нишкото въстание от 1841 г., в Априлското въстание от 1876 и битките на българското опълчение даде общо 60 000 убити. Така, че нищо даром не сме получили, а сме платили с кръв и на Шипка, Шейново, Плевен, София, Стара Загора.

--------------

аз имам пра-пра-дядо който е клал османци :))) , а ти ?

и не е лошо да прочетеш нещо по въпроса за финансите от онова време и тогава да пишеш кое сме получили даром и кое ни е опростено . едно добро начало е този материал , резюме на страница 203-211

http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_publication/pub_np_research_01_bg.pdf
5
 
7
 
27
TomaNeverni до: Стоян Петров
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
https://www.btv.bg/video/1709435414-Sasheto_i_Vankata__Mnogo_si_tap_Sashe.html

7
 
5
 
26
ABBA до: Стоян Петров
преди 2 месеца
"Кой народ ве троле? Тия два милиона които отидоха в "гейропата" да си вадят хляба ли ве? Ми 50 % от новородените са ци.га.не.та ве?"

Евриггейски ценности = егоизъм

Затова бе троле, те за това. Заради вашето "пробграмно обезпечение"!
Нашето е друго. От старото, не модерното, но не бъгва-щото.
Капиш?
9
 
6
 
25
Стоян Петров до: MyPr0gres
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Аз зададох въпроса, защо Гърция и Сърбия които са освободени след руско-турски войни не честват за национални празници края на тези войни, а началото на своите въстани? Защо Румъния също получила независимостта си след подобна война има съвсем различен национален празник. Не искам да те затруднявам в отговора и ще ти го дам-тези нации имат елементарно национално самочувствие и достойнство, а ти вероятно(извини ме ако греша) не и затова никога не ще ме разбереш.
7
 
5
 
24
Стоян Петров до: Стефчо
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Кой народ ве троле? Тия два милиона които отидоха в "гейропата" да си вадят хляба ли ве? Ми 50 % от новородените са ци.га.не.та ве? На тях ходи да обясняваш за освобождението, защото след 10 години ще срещате трети март с гьобеци. Но на вас не ви пука, важно е трети март да се чества и Русия да се слави. Мехлем за тролските ви продажни душички.
4
 
17
 
23
преди 2 месеца
Не мога да разбера какъв е проблемът да се празнува освобождението на България и защо го коментирате. Факт е, че България е отново на картата на света след Руско-Турска война. Ние това празнуваме. Изобщо не мога да разбера за какво спорите? Ако това не е национален празник на една държава не знам какъв друг празник да имаме. Не мога въобще да схвана как нормален човек ще каже че това не е повод за празник. Ама разбира се, че Руснаците ни освобождават за да настанят влианието си тук, но това има ли значение след като резултатът е създаването на 3тата Българска държава. Въпросът за това как след това протичат събитията си е зависело и зависи само от нас. Лично не виждам никакъв проблем да се празнува.
5
 
12
 
22
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Народа сам е посочил кой ден да е националния празник, кой го е освободил, кой го е поробил и пр. Като е направил в сиромашията си 400 паметника в прослава на освободителя. А такива като агент Сашко са спретнали всичко на всичко 2 паметника - на Рони Рейгън и на загиналите америкарски летци при бомбардировката на София.