IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Как да си дресираш дракон" отново оглави боксофис класацията на Северна Америка

През уикенда третото продължение по едноименната поредица от книги събра приходи от билети в размер на 30 млн. долара

14:44 | 04.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Universal Pictures</em></p>

Снимка: Universal Pictures

Анимацията"Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят" за втора поредна седмица оглавява бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщава БТА.

През уикенда третото продължение по едноименната поредица от книги на Кресида Коуел за викинга ездач Хълцук е събрала приходи от продажба на билети в размер на 30 милиона долара.

Плътно до тази успешна анимация се нарежда филмът "Семейното погребение на Мадеа", който през уикенда дебютира в бокс-офиса. Той реализира продажби от 27 милиона долара. 

На трето място в класацията е "Алита: Боен ангел" с 12 милиона долара приходи. Историята разказва за киборг, спасен след Великата война от 26-и век, който става ловец на издирвани престъпници.

Четвърти е "Lego: Филмът 2", който вече четвърта седмица е по кината и у нас. Героите от Бриксбърг, които трябва да спасяват града си от космически нашественици, успяха да съберат с 6,6 милиона долара.

„Зелената книга" на Питър Фарели и тази седмица се представи най-добре от номинираните за най-добър филм на наградите „Оскар". Приходите от филма, който е в киносалоните от 16 седмици, бяха 4,7 милиона долара през уикенда, съобщава още БТА. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още