Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Медведев: Потвърдихме желанието за сътрудничество във всички сфери

Само при гаранции от ЕК, че няма да има пречки, проектът "Турски поток" ще се реализира и на европейска територия, твърди руският премиер

   1| 2    
1
 
1
 
12
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
По повод реакторите - грешката е че политиците не бяха набити на кол на жълтите павета. Друга грешка няма.
0
 
5
 
11
sgg21 до: data
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ами отивай да продаваш нещо на Турция тогава. Защото аз се сещам за две неща, които наши компании продават в Турция, а какво ние купуваме мисля, че е трудно да се опише всичко.
10
 
11
 
10
data до: lyusien
преди 2 месеца
Добре е да се отбележи че с нашата "поробителка" Турция ние имаме от години положително търговско салдо , а с "братска" Русия отрицателно такова в размер на милярди всяка година
14
 
12
 
9
data до: Ivel
преди 2 месеца
Това с технологичната изостаналост ме потресе - погледни ако обичаш структората на руския износ . След като го погледнеш е добре да си отбележиш че дори износът им от продукти не свързани с суровини и материали е сериозно крос субсидиран от държавата пак от приходите от суровини . По различни данни между 90-95 % от БВП им е пряко свързано с износа на суровини . Леко с подобни коментари , а относно "успешния износ" за Русия през 90-те е добре да споменеш и колко фирми бяха завлякани и фалираха след подобен износ и как Руснаците прекратиха всички договори с наши предприятия ЕДНОСТРАННО ! И как нашите политици до последно 95-97 се чудеха да влизат ли в НАТО или да чакат михаля - вследствие на което ние последни влязохме и в ЕС и в НАТО и брутално изостанахме от Вишеградската 4-ка , въпреки че през 90-та се смяташе че Бг е по напред от Полша . И накрая - Руснаците предадоха България - нито ние разрушихме СИВ, нито Вършавския договор , нито клиринговата система между нас , нито дългосрочните търговски отношение
17
 
25
 
8
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ако си бил в Русия трябваше да знаеш, че митата за български консерви бяха 25%, а тези за унгарски 12%. Трябваше да знаеш, че българско вино не се изнася, защото са "открили" дрожди в него. Всяко вино има някакви остатъчни количества и това не ни пречи да го изнасяме в ЕС. Месните продукти се изнасяха само от сертифицирани месокомбинати, но които правеха проверка на място и "прилагаха" номера с дрождите на виното. Да ти го обясня по-просто, когато Путин пожелае се "откриват" пестициди в турските домати и се спира вноса им, а когато пожелае доматите се "изчистват" от пестициди. Аз поне освен руски бензин и газ не ползвам. а ти? И защо мислиш че технологично сме изостанали, след като средната заплата у нас и по покупателна способност е по висока, а пенсиите са сравними? И защо така ти се струва след като 23-25% от износа ни е на автомобилни компоненти, а 2-3% от БВП е от ИТ сектора? Не искам да те обиждам, но постовете ти са актуални за Каспичан и Полски Тръмбеш, не за що годе просветените люде на Инвестор.

9
 
14
 
7
преди 2 месеца
Кога нашите гъзолисци, ще потърсят гаранция от Русия, че Турски поток няма да последва съдбата на Трансбалканския газопровод (от Исакча до турската граница), който след 2019 ще стои празен, преди достигането на своята двадесет годишнина!?!
14
 
19
 
6
Sokratus до: Ivel
преди 2 месеца
Не знаех, че най-капризният потребител на света е руснака!?!
Как така разни некапризни потребители, като макетата или като румънците или като турците или като гърците или като сърбите, купуват почти толкова колкото великата страна съставена от 180 милиона капризни потребители!?!
Май сте членове на клуб "Земята е плоска"!!!
хахахаха
14
 
10
 
5
studioaa до: Ivel
преди 2 месеца
Люсиен е бил консомолски секретар преди 10-ти или син на комунисти. Тогава техните са мечтали за съединени европейски щати и 16-та съветска република и мечата още е жива и днес. Днес същите престъпници искат евроинтеграция...
11
 
22
 
4
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Люсиен, ти бил ли си в Русия някога изобщо, там окончателно си загубихме пазарите от простотия и лакомия основно, изместиха ни унгарците с по-високо качество на зеленчуковите консерви, и по гъвкави условия за парньорите. Поляците също въпреки насадената им вражда към Русия, когато става дума за бизнес, претръпват и гледат копейката от двете и старани, с лупа дори. В късните 90 съм се занимвал с износ за Русия, както и много други го правеха достатъчно успешно. Всичко обаче постепено бе сведено на НЕТ, някога в Българския бизес център в Чератново в Москва трудно се намираше офис под наем, измаше над 12О--130 български фирми и още 70-80 в бизнес цетъра около посолството на Мосфильмовская. Сега е празно, няма желаещи, едва ли има още останали 20-30 фирми общо. Няма какво да им предложим на руснаците, нашите млечни продукти са пълна трагедия по срвнение с тяхните и тези от Прибалтика и Полша. Консервите ни са *** по сравнение с унгарските, месото в България се внася, защото от простотия си изтребихме добитъка сами. Какво да изнасяме, няма какво, пшеница те си произвеждат сами, може на нас да продават. Сиренето не им харесва, на тяхните вкусове е солено, бахур не ядат. Вината са отделна тема, но им там капитулирахме, ако ти е интерсно може да го изтъкувам защо. Така, че забрави за износа към Русия, времената когато за един правешки комютър получавахме вагон леса и за един изчислителен център от ДЗУ цяла композиция с дървен материал са безвъзвратно отлетели. Технолигически изостанхме от тях, колкото и да е прискърбно да го призная. Затова да си българин в Русия вече не звучи гордо, най-много някъде да те наритат ако се правиш на много отворен.
7
 
18
 
3
deant до: lyusien
преди 2 месеца
какви качествени хранителни стоки се произвеждат в България? Не се сещам да съм видял такива по магазините. Да фермерските продукти добре, но те едвам смогват да отговорят на местния пазар, камо ли да изнасят.