IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За общата корпоративна култура трябват партньори по целия свят

Как дигитализацията помага в избора на служители, обяснява Игор Золотариев, Global HR leader

17:15 | 06.03.19 г.
За общата корпоративна култура трябват партньори по целия свят

Създаването на интерес и взаимно уважение между различните култури е от водещо значение, за да се запази корпоративната култура сред служители от много националности. Това обясни Игор Золотариев, Global HR leader, и вицепрезидент на компанията Acronis, в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

„Най-важни за уменията са ценностите, които изповядват служителите“, смята той. Золотариев коментира начините, по които технологиите променят професиите през призмата на Acronis – компания, занимаваща се с осигуряване на киберсигурност.

Защитата на данните е сфера, към която трябва да се подходи много сериозно, посочи той. – Ако разгледате растежа на този пазар, възможностите за прилагане на уменията са почти безкрайни.”.

Според него кадрите трябва да бъдат мобилни, защото много проекти се извършват в глобален мащаб и се изисква служителите да са партньори. Золотариев напомни, че клиентите, които компаниите подкрепят, също се намират в целия свят.

“Важно е между служителите да има уважение, всеки да подкрепя културата на дружеството и да дава своя принос”, е мнението на Золотариев. – Кадрите трябва да реагират бързо, да обръщат внимание на детайлите, да бъдат внимателни към работата, която вършат. Няма значение откъде идват служителите, стига тези изисквания да се прилагат към дейността в компанията.“

Как помага дигитализацията в избора на служители? Как се налага корпоративна култура сред хора от различни националности?  Каква е връзката с университетите и научните среди с растежа при прилагане на уменията на служителите на пазара? Как се увеличава стойността на компанията?

Повече от разговора вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още