IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите зарядни на Tesla: ток за 120 км за пет минути

След като бъде установена на територията на Северна Америка, технологията ще бъде наложена и в Европа

13:09 | 07.03.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският производител на електромобили Tesla Inc. модифицира своята мрежа от зарядни станции, за да ги направи съвместими със своя нов Model 3. С мярката ще се съкрати времето за зареждане на батерията до около 15 минути, а за пет минути ще се зарежда ток за пробег от 120 километра, съобщава Bloomberg. 

Друг стимул за решението на компанията, ръководена от Илон Мъск, е засилващата се конкуренцията в лицето на европейските концерни, които вече притежават своя система от зарядни станции. След като Tesla удвои енергията в своите зарядни обекти, времето за зареждане на електромобилите ще се понижи значително. Модификациите, които се очаква да приключат до края на годината, ще дадат възможност на станциите да зареждат два пъти повече коли на ден.

След като бъде установена на територията на Северна Америка, технологията ще бъде наложена и в Европа, съобщават от концерна.

Подобренията ще добавят към мрежата от зарядни станции 120 киловата, като капацитетът ѝ ще достигне 250 киловата.

Tesla е изправена пред вълна от конкуренция в лицето на компании като Volkswagen AG, Daimler AG, Ford Motor Co. и BMW AG, които вече притежават около 400 зарядни станции в Европа с капацитет от 350 киловата, който ще бъде напълно постигнат в средата на следващата година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 10 rate down comment 2
MvnJ
преди 5 години
Сметките са леко криви но ето къде може да отива пиковият излишък на зелена енергия, съвпадащ с активният трафик на автомобили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
ert
преди 5 години
Браво, 250 киловата за зареждане на кола. Значи, ако включим едни 4000 бр. еликтрички и ето ти работа за цял хилядник на АЕЦ Козлодуй. Добре че няма постоянно да дърпат ток всичките. Но като се замисля, ако след време заимаме едни 200к бр. еликтрички направо ще покрият производството на АЕЦ Козлодуй.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още