IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милиардерите в Азия ще станат над 1000 в рамките на пет години

До 2023 г. в глобален мащаб броят на милиардерите ще достигне 2696, сочи нов доклад

20:17 | 07.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Азия вече е топ регионът в света по милиардери. Тя е на път да засили лидерството си още повече през следващите години, пише CNBC.

Доклад, публикуван тази сряда, сочи, че броят на милиардерите в Азия ще се увеличи до над 1000 през следващите пет години. До 2023 г. "световната популация" на милиардерите се очаква да достигне 2696, като на Азия ще се паднат една трета от тях.

Според 2019 Wealth Report на базираната в Лондон агенция Knight Frank през миналата година Азия е имала 787 милиардери. Тя е изпреварила лесно Европа с нейните 452 и Северна Америка с нейните 631 милиардери, показват още данните.

Докладът подчертава как растежът на богатството ще се движи глобално през следващите пет години, на фона на такива предизвикателства, като търговската война между САЩ и Китай и Brexit.

"Въпреки влошаващата се икономическа прогноза, трупането на богатство ще остане контанта през 2019 г.“, коментира Лиам Бейли, глобален ръководител "Проучвания" в Knight Frank.

Азия в частност се очаква да се представи най-добре, въпреки че растежът на богатството в глобален мащаб се забавя. От 59 страни, анализирани от компанията, осем от челните десет на най-бързо развиващите се по богатство народи са азиатски.

Страните в региона ще се радват на най-голям растеж в категорията с богатство от над 30 млн. долара. Индия води с прогнозиран растеж от 39%, следвана от Филипините и Китай. Румъния и Украйна са единствените две страни извън Азия, които се класират в топ 10 на списъка на Knight Frank за растеж на състоянието.

Въпреки че в глобален мащаб за увеличението на богатството роля имат куп фактори, в Азия водещо е недвижимото имущество, твърди Оливие Уилямс, ръководител на GlobalData WealthInsight – компанията за проучвания, предоставила данни за доклада на Knight Frank.

"Растежът на невинансовите активи – каквото е недвижимото имущество – е един от водещите фактори, водещи растежа“, посочва още Уилямс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още