IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 5 май папа Франциск ще отправи от пл. "Св. Ал. Невски" неделната си молитва

В България папата ще посети София и Раковски, след това ще отпътува за Скопие

16:33 | 07.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Папа Франциск ще посети България от 5 до 7 май 2019 г. и ще посети София и Раковски, а на 7 май ще отпътува за столицата на Северна Македония – Скопие, съобщиха Министерският съвет и Президентството. Вече е готов работен вариант на програмата на апостолическото пътуване.

В София на 5 май папа Франциск ще бъде посрещнат на летище София от министър-председателя Бойко Борисов.

Планирана е среща в правителствената зала на летището. 

Пред сградата на президентската институция ще се официалното посрещане, след което президентът Румен Радев и папа Франциск ще проведат среща на „Дондуков“ 2. След края на срещата ще има изявления пред представителите на българските власти, гражданското общество и дипломатическия корпус у нас.

Папата ще се срещне и с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и членове на Светия Синод в Синодалната палата. По-късно папа Франциск ще произнесе традиционната си неделна молитва „Царица Небесна“ (Regina coeli) на площад „Свети Александър Невски“. Всяка неделя тази молитва се проследява на живо от милиони души по цял свят като на 5 май папата ще се обърне към тях от българската столица.

Фокус в програмата на папа Франциск на 6 май е посещението на град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас. В църквата „Пресвето сърце Исусово“ Светият отец ще отслужи света литургия с първо причастие на деца от цяла България, а среща с католическата общност ще се състои в църквата „Свети Архангел Михаил“.

Апостолическото пътуване на папа Франциск у нас ще завърши със събитие за мир на Светия отец в присъствието на представители на различни религиозни вероизповедания в България на площад „Независимост“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още