IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И маркетинг директорът на Netflix я напуска

Това е поредно оттегляне на ключов директор на компанията за тази година

10:52 | 08.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Netflix заяви, че главният ѝ маркетинг директор Кели Бенет ще се оттегли от поста си, след като прекара седем години на него, в рамките на които абонатите на видео стрийминг гиганта се увеличиха петкратно до 139 млн. потребители, предава Ройтерс.

Бенет, който се присъедини към компанията през 2012 г., след като прекара близо десетилетие в Warner Bros., отговаряше за пускането на популярни франчайзи като „Къща от карти“, „Оранжевото е новото черно“ и „Наркос“.

"Последните седем години бяха най-отплащащите се в моя професионален живот и ние сме на гребена на вълната, ето защо това е подходящият момент да се оттегля“, посочва Бенет в публикация.

Той напуска в момент, в който Netflix инвестира милиарди долари в оригинално съдържание, за да се справи с увеличаващата се конкуренция на стрийминг пазара.

Бенет е поредният директор на Netflix, който си тръгва през последната една година. Финансовият директор Дейвид Уелс се оттегли през август, а комуникационният директор Джонатан Фриланд – през юни.

46-годишният Бенет ще остане на работа, докато не бъде избран нов главен маркетинг директор, обяви компанията в публикация.

Книжата на Netflix понижиха стойността си с 1% до 356,73 долара след новината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още