IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стрийминг услугата на Disney ще включва всичките ѝ филми

С това се слага край на системата Vault на компанията

15:36 | 08.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Предстоящата стрийминг услуга Disney+ ще включва „цялата библиотека от филми на Disney”, пише Engadget.

Новината беше обявена от главния изпълнителен директор на компанията Боб Айгър по време на среща с акционери, посочва Polygon.

Ходът бележи края на системата „Vault” на Disney, която позволява само определени анимационни филми да бъдат предлагани в магазините за кратко.

Във времената, когато всички имаха VHS или DVD колекции на всичките класики на Disney, тази стратегия може би била досадна. През 2019 г. системата Vault би означавала, че трябва да бъдете по-креативни, ако детето ви иска „Аладин“ в обикновена четвъртък вечер, а вие не притежавате физическо копие.

"Услугата, която споменах по-рано, ще бъде пусната по-късно тази година и ще комбинира това, което наричаме библиотека от продукти, филми и телевизия, с много оригинални продукти, филми и телевизия. А в някакъв момент съвсем скоро след старта ще включва цялата колекция от филми на Disney, така че филмите, за които говорите, че традиционно са част от Vault, ще влязат в услугата“, коментира Айгър по време на срещата.

Класическите филми на Disney могат да са по-трудни за намиране, отколкото предполагат повечето хора. Подготвяйки се да пусне своята стрийминг услуга, Disney изтегля всичките си заглавия от Netflix тази година, включително филмите на Pixar.

Много от класическите заглавия като „Спящата красавица“, „Аладин“ и „Пепеляшка“ не са достъпни за наемане или покупка от Amazon, iTunes и други услуги. Така че може да се озовете в eBay, търсейки Blu-ray версия на култово заглавие на Disney от детството ви.

Пускането на Disney+ ще означава, че всичките 57 филма, създадени от Walt Disney Animation Studios ще бъдат достъпни за стрийминг в някакъв момент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още