IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания партньор на Microsoft се развива успешно в Източна Европа

Softline показва добри резултати в България, заявиха Пламена Бургуджиева и Веселин Троянов в UpDate

09:31 | 10.03.19 г.
Компания партньор на Microsoft се развива успешно в Източна Европа


Един от малцината глобални партньори на Microsoft – Softline, е стъпил на пазарите на шест страни от Източна Европа от година. В момента най-много специалисти са съсредоточени в централата на компанията в Унгария. На второ място с работата си и резултатите си се нарежда българският офис. Това разказаха пред Bloomberg TV Bulgaria Пламена Бургуджиева и Веселин Троянов, мениджъри развитие на пазари в Softline.

"Руската компания Softline е на пазара от 25 години. Основаната в Русия компания и до днес има руски собственик, математик, който се занимава с математически анализи“, заяви Бургуджиева в предаването UpDate с водеща Елена Кирилова.

Само за 2 - 3 години компанията преминава към IT бизнеса и изгражда партньорства с компании като Microsoft и HP.
Softline изключително бързо излиза извън Русия, а в момента е представена в повече от 50 държави, в 95 града и има над 5 хил. служители, допълни Бургуджиева.

Троянов каза, че според плана на компанията тя е взела решение заедно с Microsoft да стъпи и на пазара на Източна Европа, като централата за региона е в Унгария. Сега в тази част на Европа има офиси в Унгария, Сърбия, Хърватия, Румъния, Словения и България.

Като един от осемте глобални партньора на Microsoft целите на българския офис са много агресивни, посочи Бургуджиева.

Българският офис работи с големи корпоративни клиенти, но и с малък и среден бизнес.

Троянов заяви, че в Унгария е съсредоточен засега най-голям брой специалисти и там резултатите са най-значими, но на второ място с работата си и резултатите си се нарежда българският офис.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още