Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Енергетика

Теменужка Петкова: Без Русия проектът АЕЦ „Белене“ е невъзможен

Блокиращата квота на държавата е едно от условията, които защитават в голяма степен националния интерес, смята енергийният министър

4
 
1
 
10
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Проблема е че реакторите са технологично остарели.Те са модели от преди 30години.А факта че са "сделани в ссср" означава че са опасни!
2
 
8
 
9
vzhekoff до: mavericos4
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Пeдaлче, от другата страна на Дунава стоят няколко румнъски реактора, френски модел. При тях как е със земетръса и ако нещо стан, дали ще ни заобиколи ? Аман от лaйнepu.
7
 
7
 
8
fon до: penman
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Руските *** като източат още 20 милиарда за Белене българите ще измрат окочантелно от глад и тъпотия. България ще се насели само с турци. Само Болен Сидеров ще успее да избяга с младата си държанка в Париж с комисионните от Москва.
8
 
9
 
7
fon до: penman
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Ти сигурно и пенсия ще искаш да получаваш като се изръсим 20 милиарда за Белене? Пенсионери, БСП ви лъже, че токът от всеки АЕЦ е евтин. Най скъпия ток вече е от НОВИ ядрени реактори като тези в Белене.
6
 
12
 
6
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Аман от ***, които не разбират, че без АЕЦ сме за никъде. Потреблението на ток ще расте, дори и само вследствие замяната на дизеловите и бензинови с електромобили. Вятърните и соларните централи са абсолютно ненадежден източник, ще трябва да затворим ТЕЦ-овете и тогава ще купуваме ток от турските АЕЦ!

12
 
7
 
5
преди 4 месеца
Новата Фокушима ще е в Белене, напускайте и я закривайте тая държава!
11
 
7
 
4
преди 4 месеца
Продайте старите съветски ядрени чайници и спрете да планирате строец на АЕЦ върху земетръсен район! Поради невежество ще съсипете цялата държава! Как така Белен бе силно земетръсен район, а изкуфялите старци от БАН, угодно на правителството, списаха един доклад, че видиш ли там трус нямало как да има! Помним земетресението в Свищов, спрете да лъжете народа! Гербери мръсни комунистически... съветски ***!
12
 
13
 
3
fon
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Спрете да харчите пари и сили за този безрасъден и невъзможен проект бе загубеняци.
7
 
12
 
2
преди 4 месеца
айде сменят плочата, до оня ден най-големите врагове дет пречели на българската "мощтна енергетика" и ни грабели, а са без тех "не могло" .... :)) Теменужке стройте вентилатори и слънчаци ве за ко ви е таз АЕЦ после наново некоя кат Куневица да я затваря щот Евроггейовете така казали, че инак Франция не мое ни продава скъп ток през румунско да го ева ....
16
 
5
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
АЕЦ Белене няма да има.

Спомняте ли си къде са двата стари реактора на АЕЦ Белене???
Бяха подарени на РОССАТОМ и сега работят на КАЛИННГРАДСКАТА АЕЦ !!

СЪЩАТА СЪДБА ОЧАКВА И НОВИТЕ ДВА РУСКИ РЕАКТОРА, които ще отидат в Турция на строящата се там АЕЦ АККУЮ !!
Схемата на разплащане ще е РЕАКТОРИ СРЕЩУ ТОК!!!

ТОВА ЩЕ Е КРАЯТ НЕ САМО НА БЪЛГАРСКАТА ЕНЕРГЕТИКА НО И ДЪРЖАВА!!