IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Робот зарежда машините за производство на мебели

Над 190 компании ще представят успешни технологии и атрактивен дизайн на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ от 26 до 30 март

09:05 | 14.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: ИЕЦ</em></p>

Снимка: ИЕЦ

На международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ от 26 до 30 март в Интер Експо Център ще участват над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Те ще представят повече от 450 световни бранда за машини и материали за мебелно производство, обзавеждане и дизайн.

45 байера от 19 държави  ще посетят изложения тази година, съобщиха организаторите от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост. Рекордният брой представени държави се дължи на все по-големия интерес към родната продукция и на сериозната организация на събитията. По време на изложенията всеки един от ключовите купувачи ще има предварително организирани срещи с потенциалните си български доставчици/подизпълнители.

Робот зарежда машините за производство на мебели. Демонстрации на живо ще видят посетителите на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.

На ТЕХНОМЕБЕЛ роботът на немския гигант KUKA ще демонстрира зареждане на кантираща машина за мебели. Кантирането на мебелни компоненти винаги е било сложен процес, изискващ отлично познаване на дадения артикул, конструкция, както и всеки конкретен детайл. Роботизирано решение има за цел да оптимизира работните процеси, да елиминира човешките грешки, както и да облекчи операторите, които прехвърлят тонове детайли всеки ден. След приключване на процесите по кантиране детайлът се обработва на пробивна машина HOMAG. Така производствените системите работят в синхрон, давайки възможност за директно зареждането на компоненти, без те да са предварително обработени, етикетирани или подредени. Така операторите трябва да единствено да заредят палетите с детайли и да стартират производството.

Технологиите осигуряват безгранична креативност

Времето е най-важният ресурс в съвременното производство. То е основният фокус при разработването на концепцията на CNC машините от серията FORMAT 4. Новият модел е универсална машина, изключително ценна в ерата, когато индивидуалната обработка на различни материали става все по-важна. 5-осната технология гарантира безгранична креативност, в същото време намалява разходите за първоначална инвестиция и последващи разходи за специални машини,  агрегати  и инструменти. В дизайна на CNC машините на световния гигант ATOMIC от серията FORMAT 4 ще откриете динамика, мощност и съвкупност от висок клас технологии. Серията е разработенa специално за по-малки работни помещения.

В същата серия влизат машина за пробиване и фрезоване, като всички операции се изпълняват бързо, икономично и точно. Пакеторазкройващ циркуляр Kappa automatic дава отлични възможности за бързо рязане. Модулно програмираната оптимизация на рязане с баркод етикетиране гарантира висока сигурност за последваща обработка. Все по-голям фактор в производството са разходите за енергия. При някои от моделите пакетът “Зелена линия” с контролираното директно управление на двигателите може да намали консумацията на енергия с до 30%.

На изложението може да се види и прахосмукачка, която се управлява дистанционно с Bluetooth. Акумулаторните Bluetooth батерии комуникират с мобилната прахосмукачка, стартирайки я автоматично. Освен модерния и компактен дизайн това е продукт, който прави средата в офиса по-здравословна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 23:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още