Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Онова специално място в ада*

От самото си зачатие Brexit е в ръцете на политици, загрижени единствено за кариерата си, смело говорещи безсмислици и разчитащи друг да носи отговорността

   1| 2    
1
 
2
 
17
Eon до: studioaa
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
studioaa: "Нито една от Скандинавските страни НЕ Е БОГАТА с изключение на Норвегия. И тя е богата благодарение на големите си залежи от петрол и природен газ не от добри управници."

Глупости. Венецуела и тя има големи залежи и петрол и природен газ. Нигерия също. Богати ли са? Като почнете наизуст да говорите...

А относно пряката/непряка демокрация Чърчил е казал: "Достатъчни са 5 мин разговор със средностатистическия избирател за да разберете колко струва демокрацията." (цитат по памет).
2
 
7
 
16
khao до: todortk
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
принципно не е зло, но може да се прилага по кофти начин и да стане така наречената фасадна демокрация, както е у нас!... примерно Славчовския референдум беше мега куц ! Да предложиш мажоритарен избор в едномандатни райони за законодателната власт е мегамалоумна идея, ! за това и гласувах с НЕ, уви 80% пак ни биха ! :)
... а като гласуваме за законодателно, защо не може да гласуваме и за съдебна ?
Тъй че в повечето места демокрацията е само на думи и за това не работи добре, и неуки типчета като Мави злобеят на тази тема защото им се дава повод ... уви !
2
 
7
 
15
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
добра статия :) личи си че сте е преписали от някъде. Съгласен съм
2
 
12
 
14
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Още малко ще поискат и да образоваме гласоподавателите! Гласоподавателят трябва да е образован ... точно толкова колкото да може да прочете договора си за кредит (но не и да е в състояние да го разбере), да си напише трите имена и да се подпише. Това е нивото на образование което искаме! Това е което учениците искат! Това е което и родителите искат! Трябват ни прости гласоподаватели, които гласуват както им се каже и се размножават като зайци (защото трябват повече потребители за нашето производство и повече работници). Не ни трябват умни хора и свестни политици, защото могат да създадат проблеми. Не ни трябват свободни и обективни медии по същата причина. Пряката демокрация е зло - оплюйте я. Непряката - също, ако на власт е опозицията!
7
 
23
 
13
studioaa до: Momchil_Matev
преди 2 месеца
Референдума от 1946 е ФАЛШИФИЦИРАН от комунягите от безотечествения фронт. Мнозинството от хората никога не са искали съветската власт. Според изданието на бкп "Звезди във вековете" всичките партизани у нас на 9.09.1944 са били около 2500 души, никога не е имало всенародна борба срещу "монархофашизма", цялото нещо е чиста измислица. бкп никога нямаше да вземе властта чрез честни избори без помощта на съветската пияна армия...

15
 
16
 
12
studioaa до: Momchil_Matev
преди 2 месеца
Нито една от Скандинавските страни НЕ Е БОГАТА с изключение на Норвегия. И тя е богата благодарение на големите си залежи от петрол и природен газ не от добри управници - те са същите инвалиди като нашите 240 тикви. В тия "богатите" Скандинавски страни има стотици хиляди бездомници живеещи по улиците(само вижте като става в Малмьо), тотално беззаконие в огромни части от Швеция, Дания и Финландия много по-лошо от Столипиново или Максуда - хиляди терористи и главорези от ислямска държава се разхождат на свобода без никой да ги закача. Безработицата в скандинавието е огромна реалната не лъжливите стъкмистики и поне 1/3-1/2 от всичките зависят от социални помощи. Цензурата напомня на България по времето на тодор живков, данъците са огромни, дребен частен бизнес почти няма, образованието е най-лошото в Европа, да по-лошо от това у нас. Богатството на скандинавието е мит, който внимателно се поддържа като пример за това, че социализма може да работи, но като всеки мит лъскавата опаковка е измама. Социализмът не работи никъде включително в скандинавието... Сигурен съм, че неграмотниците защитаващи гнилия скандинавски модел никога през живота си не са стъпили там, а само са чели лъжи и пропаганда, колко хубава била социалната държава, а всички останали като мен, които са били или в Швеция и Дания и в най-добрите и най-лошите квартали знаят за какво говоря...
12
 
15
 
11
преди 2 месеца
"Пряката демокрация може да функционира само при добре образовани гласоподаватели, отговорни политици и почтени медии..."

И следва въпросът: де ги?!! Къде са добре образованите гласоподаватели, отговорните политици и най-вече - почтените медии? Май никъде ги нема. Тогава? Отговорът е прост като бел боб: пряката демокрация не може да функционира! Тогава за какво говорим? За непряка демокрация, нали? Когато некой решава и налага на стадото решения, но му дава правото да отиде до урните и да ги подкрепи. И да не подкрепи - се това... Е ква е разликата тогава с онова, което беше тук през соца, при Кадафи и Саддам, с това, което е при Ким и Мадуро...? Оти ручахме жабетата, тогава?
Нещо се размириса на зеленясало соцговно в евроопаковка...
11
 
17
 
10
Mavi Goz до: Momchil_Matev
преди 2 месеца
Хаахаха... Ми да премахнем и изборите, бре Матев? То и на тех нема-нема и току изберат необразованите некой неправилен... Начи американците ако изберат Тръмп, са необразовани, ама ако беха избрали Полуживата, щеха да са образовани? Ако англичаните беха избрали да останат в ЕС, щеха да са умни и образовани, нали? Ама сега са необразовани и подведени от некви незнамквиси.... Давиебемилогиката! Не ставате ли смешни? Нема ли да се малко и вие замислите оти ЕС се тресе от противоречия, вместо да надувате бузи, да се правите на мноо образовани и да пишете глупости...? Това либералната пап лач ос рахте континента със зеленяшкия си педераскомунизъм, за 20 годин ебахтемамата на градена 40 години от развалините на страшна война мегаикономика, а сега референдумите са ви проблема... Що не ходите сички да се занимавате с нещо друго, вместо да дрищите из сайтове уж за капиталисти...?
7
 
12
 
9
преди 2 месеца
Когато си богат е лесно да си комунист - справка Скандинавските страни. Бедните не могат да си позволяват този лукс безсрочно - справка Варшавският договор, Гърция и други.
По отношение на статията - завършекът е брутално точен, 10/10. Мажоритарни избори в България ще бъдат вредни. И да половината избиратели гласувахме на референдума, но там има такива гласували с НЕ, макар и малцинство.
И да - за референдумите трябва образование и високо ниво на информираност. Иначе се израждат. След 44-а в БГ също е имало референдум. Хората са искали тази проруска власт (не че са имали алтернатива), но не са очаквали последствията.
17
 
5
 
8
преди 2 месеца
Juncker opens exhibition to Karl Marx. European Commission president Jean-Claude Juncker has opened a series of exhibitions in Karl Marx’s hometown of Trier. They include a huge bronze statue of Marx donated by China. Няма такова безсрамие просто и забравяне на историята. Този забрави как Европа беше разделена от комунизма, а той уж подкрепя обединена Европа.