IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И „Воля“ напуска парламента

Лидерът на партията обаче отказа да даде подробности и подчерта, че все още се водят разговори

10:47 | 14.03.19 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Парламентарната група "Воля - българските родолюбци" напуска парламента. Това обяви на брифинг в парламента председателят на партия "Воля" Веселин Марешки.

"Днес на съвещание на ръководството на партията и парламентарната група взехме решение също да напуснем парламента", каза Марешки, цитиран от БТА.

Той обаче отказа да назове конкретните причини, защото все още се водели разговори, а те не били лесни. „Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на "Воля" е да осветява лъжите и манипулациите", обясни само Марешки и призова решението да бъде прието като част от тази политика на партията.

Той обеща днес следобед или в следващите дни да бъдат дадени повече разяснения по темата, като на журналистите не беше дадена възможност да зададат уточняващи въпроси.

Преди близо месец БСП също напуснаха пленарната зала с мотива, че законодателният орган се ползва с едва 8% доверие и вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани, се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси, както и задкулисни партийни договорки в интерес само на определени партии. 

Социалистите не се върнаха в пленарната зала и след призива на президента Румен Радев и наложеното от него вето върху промените в Изборния кодекс, което бе първоначалният подтик на партията да напуснат парламента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 9 rate down comment 3
Sokratus
преди 5 години
Магарешки се бори за милиончета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 7
ABBA
преди 5 години
"Да напускат, те не ни трябват. "Мдааа, на Тикво-Рапона всичко тъдява му е бащиния........................
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 14 rate down comment 4
mavericos4
преди 5 години
След избори за парламент ще е перманентно, тоя ***-аджийски резил, барабар с перхидроления гном от Атака и Шкембе Войвода Каракачана, да си обират крушите, на тяхно място е редно да влезе партията, която единствена предлага ЕЛЕКТРОННО ГЛАСУВАНЕ, което ще осигури достъп и на Българите в чужбина, а именно ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 12
s3
преди 5 години
Да напускат, те не ни трябват. Ние имаме достатъчно депутати за кворум, а после можем и само с 20-30 гласуващи през деня да приемаме каквито трябва там закони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 30 rate down comment 2
Sakamano
преди 5 години
Напускането май ще е завинаги.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още