Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Видео

Оливър Рьогл: Банковият съюз ще намали рисковете и фалит като на КТБ ще е невъзможен

ЕЦБ е най-строгият регулатор, посочи председателят на управителния съвет на Райфайзенбанк България

0
 
0
 
5
преди 2 месеца
Значи да обобщим - имаме арестуван гуверньор на Латвийската ЦБ, RBI - собственикът на Райфайзен БГ е разследван за пране на руски пари, в Италия спасяват почти фалирали банки с пари на данъкоплатците.
И все пак някой твърди - КТБ е невъзможно да се повтори. Дали?
КТБ беше създадена от държавата - волно или неволно чрез държането на държавни средства в нея. И беше разбита пак от държавата - в лицето на прокуратурата.
Чуха се и теории, че би могла да бъде спасена в началото, но държавата не е искала, защото е очевиден стремежът й да бъде съсипан Цветан Василев.
Не виждам как ЕЦБ би спряла или въздействала на небанковите фактори в случая КТБ. Като размер, сравнено с европейските банки, това е малка банка и дори и да надушат нещо, ще е твърде късно.
1
 
1
 
4
преди 2 месеца
Все още общественото внимания е за последиците при ситуацията с КТБ АД, а пренебрегва съществената причина за налична държавна грешка за неограничавани щети от централната банка (ЦБ).
При запазването на държавната грешка ще се запазят и условията за възпроизвеждане на ситуацията с КТБ АД, която е резултат от държавна грешка..
Сполучливият начин за подпомагане на банките е чрез държавно противодействие срещу щетите от ЦБ.
1
 
2
 
3
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
То ако имаше държава на мястото си а не мухльвци по институцийте, нямаше как да мине номера на дебелите с КТБ и без банков съюз. Европа също се сниши в полза на дебелите в случая с КТБ, така че и на тях не може да им се вярва докрая.
1
 
9
 
2
Sakamano до: Investitor33
преди 2 месеца
Ако някой е открил доходна измама и не са го вкарали в затвора, със сигурност друг ще се опита да я повтори. Въпрос на време е.
2
 
6
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Да се надяваме, че никога повече няма да се повтори случаят КТБ.