IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 и Nasdaq сложиха край на тридневната си печеливша серия

Въпреки това водещите индекси останаха без значителна промяна в четвъртък

23:26 | 14.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Водещите американски индекси останаха без значителна промяна след края на борсовата сесия в четвъртък на фона на по-слаби от очакваното данни за жилищата в САЩ и последните новини от търговския фронт, съобщава CNBC.

Индексите S&P 500 и Nasdaq Composite обаче успяха да сложат край на тридневната си печеливша серия.

Понижението в телекомуникационния сектор начело с Facebook накара широкият измерител S&P 500 да отпише 0,1%, достигайки до ниво от 2808,48 пункта. Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite на свой ред спадна с 0,16% до 7630,91 пункта.

Широкият показател Dow Jones Industrial Average остана почти без промяна с ръст от 0,03% до ниво от 25 709,94 пункта.

Книжата на Facebook отписаха близо 1,9% след проблеми с едни от водещите приложения на компанията Instagram и WhatsApp. Акциите бяха под напрежение и заради материал във в. The New York Times, в който се посочва, че федералната прокуратура в САЩ е започнала криминално разследване за сделките на компанията за предоставяне на данни с други технологични гиганти.

На този фон книжата на Apple и Snap поскъпнаха със съответно 1,1% и 12,2%.

Технологичният сектор на S&P 500 се представя особено силно през последната седмица, отбелязвайки ръст от над 3% до края на борсовата търговия в четвъртък. Това е и секторът с най-голям ръст от началото на годината досега.

Извън него акциите на индустриални гигант General Electric завършиха с увеличение от 2,8%, въпреки че преди началото на борсовата сесия поевтиняха с 4%, след като компанията публикува по-лоши от очакваното насоки за печалбата си за 2019 г.

Продажбите на нови жилища в САЩ отбелязват спад от 6,9% през януари – повече от очакваното, което също така е и знак, че частичната блокада на американската администрация е оставила купувачите в страната в изчаквателна позиция.

Инвеститорите също така бяха фокусирани и върху продължаващите търговски преговори между САЩ и Китай. Според източници на CNBC китайските власти искат обявяването на сключеното споразумение да бъде по време на официалното посещение на китайския лидер Си Дзинпин в САЩ. Пекин предпочита договорът да бъде сключен преди посещението, докато според запознати Тръмп настоява сделката да бъде направена на среща с китайския президент.

Според източници на Bloomberg предстоящата среща, която се очакваше да е по-късно този месец, по всяка вероятност ще се състои най-рано през април.

На стоковите пазари цената на петрола не намира единна посока. Американският сорт WTI поскъпна с 0,46% до 58,53 долара за барел, докато фючърсите върху международния бенчмарк Брент поевтиняха с 0,58% до 67,16 долара за барел.

Златото от своя страна поевтиня с над 1% до цена от 1296 долара за барел.

Доходността по американските държавни ценни книжа нараства, като по 10-годишните и 30-годишните облигации достига съответно 2,63% и 3,044%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница конкурентни валути, нараства с 0,21% до 96,75 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още