IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple: Spotify иска да ползва облагите на безплатно приложение без да е такова

Двата гиганта влязоха в сблъсък след обвинения от страна на Spotify

15:10 | 15.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският технологичен гигант Apple отговори на жалбата на Spotify Technology пред регулаторите в Европейския съюз, посочвайки, че музикалната стрийминг услуга „иска да ползва всички привилегии на безплатно приложение без да е безплатна“, предава Ройтерс.

Година, след като Apple пусна първия си смартфон през 2007 г., Spotify стартира дейността си. Сега шведската компания твърди, че Apple нечестно ограничава своите конкуренти в полза на собствената си музикална стрийминг услуга.

Контролът на Apple над нейния App Store ограничава избора на потребителите и засяга конкурентните доставчици на стрийминг услуги в полза на Apple Music, която се появи на пазара през 2015 г., твърди Spotify.

В отговор Apple заяви, че е одобрила и разпространила близо 200 обновления на приложението на Spotify, което е довело до 300 млн. негови сваляния.

„Единственият път, в който сме искали корекции, беше когато Spotify се опита да заобиколи правилата, които всяко друго приложение следва“, посочва Apple. „Spotify е свободна да прави приложения за нашите продукти и платформи и да се конкурура с тях, а ние се надяваме, че го прави“.

Шведският гигант пусна уебсайт, в който подчертава различните начини, по които Apple използва влиянието си в своя полза. Spotify твърди, че софтуерът за гласово разпознаване Siri не позволява на потребителите на iPhone да слушат музика от Spotify, a Apple е отказала да позволи на конкурента си да пусне приложението си за нейния умен часовник.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания отговори, като посочи, че когато е говорила със Spotify за поддръжката на Siri и Airplay 2 в няколко случая, шведската компания е казала, че работи по нея.

Spotify не е открита веднага за коментар по въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още