IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IKEA ще представи умните си колонки през април

Компанията създава линия от свързани устройства

14:03 | 15.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият търговец на дребно на мебели в света IKEA ще представи първите си свързани умни колонки Sonos в рамките на събитие в Милано следващия месец, пише Engadget.

Това не е първият път, в който се чува за колонките. Вече знаем, че IKEA планира да стартира продажбите им в САЩ и Европа през август.

Премиерата следващия месец вероятно ще включва информация и за планираните премиери по пазари, което е добра новина на фона на факта, че компанията отложи пускането на умните си щори.

Колонката е първият продукт на IKEA от серията SYMFONISK. От видео, пуснато от компанията, става ясно, че вероятно ще има две версии на устройството – една за поставяне на рафт и друга за прикрепяне към стена.

Колонките от тази линия ще са съвместими с досегашните Sonos продукти в лицето на безжичните колонки, както и с умните осветителни тела на IKEA – Home Smart. Към списъка можем да добавим и щорите, както и свързаните ключове.

Пускането на щорите на пазара беше отложено, за да могат да бъдат осъществени някои ъпдейти, които да направят продуктите съвместими с гласовите асистенти Alexa, Siri и Google Assistant. Затова може да се очаква, че колонките също ще работят с тези асистенти.

Щорите ще се продават за 113 и 136 долара. Засега няма информация каква ще е цената на колонките.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още