IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младите преприемачи ли са новите лидери?

Реално успелите в сферата си ментори могат да вдъхновят по-добре учениците в предприемачеството от учителите, твърди Деница Симеонова

15:32 | 15.03.19 г.
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Съвременните лидери в България днес са младите хора със своята висока социална активност. Този извод направи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Деница Симеонова, изпълнителен директор на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE).

Неправителствената организация, за която работи Симеонова, вече 8-ма година дава начален старт за младите предприемачи с помощта на доказани лидери в българската и чуждестранна бизнес среда. ABLE обучава доброволци, които да наставляват ученици в различни градове из страната (София, Враца, Стара Загора, Пазарджик и Габрово), за да им предостави ноухау за реализиране на техните креативни идеи.

„Учителите нямат силата да вдъхновяват учениците в предприемачеството. Това е по-лесно за менторите, които са реално успели хора в своята по-специфична област“, сподели още в предаването гостенката.

ABLE е помогнала на редица млади и амбициозни хора, за да стартират проектите си, като за момента някои от най-успешните реализирани идеи са в областта на модата и културата.

ABLE Activator е най-новият проект на организацията, с който се цели да се създаде мрежа от контакти за предприемачите, предоставяйки пряка връзка с инвеститори, маркетинг-специалисти и успели предприемачи, минали през обученията на ABLE, поясни още Симеонова. 

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още