IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat планира пускането на гейминг платформа през април?

Тя ще е насочена към разработчици, пише Cheddar

21:48 | 15.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Snap, компанията майка на чат приложението Snapchat, планира през април да обяви старта на гейминг платформа за разработчици, пише онлайн изданието Cheddar, позовавайки се на свой източник, запознат с въпроса.

Книжата на компанията повишиха стойността си с близо 3 на сто преди старта на борсовия ден.

Платформата, която носи кодовото име „Project Cognac”, ще включва редица игри от външни разработчици, създадени да работят специално за приложението Snapchat, допълва материалът.

Новото начинение ще бъде представено в рамките на първото събиране на създатели на съдържание и партньори разработчици в Лос Анджелис, което ще се проведе на 4 април. Очаква се да бъдат обявени и други видео проекти, както  и повече оригинални предавания.

Уебсайтът за новини от технологичната индустрия The Information първи писа, че Snap работи по гейминг платформа, още през юни 2018 г.

Snap е отказала да коментира въпроса.

Snapchat, което е популярно със своите изчезващи съобщения и забавни филтри, се бори с множество проблеми, откакто излезе на борсата през март 2017 г. Популярното приложение за споделяне на снимки и видео Instagram, което е собственост на Facebook, копира голяма част от ключовите функции на своя конкурент.

Спорен редизайн на Snapchat, който беше направен миналата година, пък успя да отблъсне част от потребителите и рекламодателите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още