IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До средата на годината всички училища у нас трябва да имат Wi-Fi мрежи

Те са защитени и се изграждат със средства от Министерството на образованието

16:14 | 16.03.19 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

До средата на 2019 г. се очаква всички училища у нас да са изградили със средства на Министерството на образованието и науката (МОН) мрежи за безжичен интернет със защитена интернет среда, обяви образователният министър Красимир Вълчев по време на събитие в Банско, съобщават от прецентъра министерството.

По думите на Вълчев защитените интернет мрежи са само една част от цялостната среда за електронно обучение, към която трябва да бъдат добавени електронни образователни ресурси.

Създаването на отворен облак пък е един от новите проекти на МОН. Става дума за платформа с безплатни образователни материали. Според Вълчев в облака може да има електронни уроци, които да са разработвани лично от учителите. За целта преподавателите ще трябва да преминат през обучение за създаването и използването на такъв вид ресурси.

По този проект са предвидени и средства за възнаграждения на учителите, които са автори на електронни уроци.

При използването на информацинните технологии е важно усвояването на дигиталните умния от страна учениците не просто като потребители на електронни устройства, а и за насърчаването им да се превръщат в дигитални създатели, коментира министърът.

След въвеждането на предмета „Компютърно моделиране“ в трети клас, предстои финансирането на дейности по интереси още от първи клас, допълват от МОН в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 5 години
само виж двата де.била как са ти отговирили ... ето за това ни управляват глyпaци, щото повечто хора по тия земи са като тия двамата... уви!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 5
majnata
преди 5 години
кирчо , промиването на детските мозъци трябва да е контролирано и да обхваща целия свят ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
"което предлага да игражда вече съществува, направено от най-голямата компания в света Гугъл, безплатно-Classroom."Кириле Петров,това, за което се е скачил тоя не струва особено, но е правено отМайкрософт и струва пари! Вероятно за цялата държава много.И много вероятно директорите да са стимулирани(доброволно или доброзорно)да се закачат за него!Факт, лесен за разнищване, за тоя, кой се впрегне да нищи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 2
kirilpetrov
преди 5 години
С какво заслужихме да ни управляват такива ***? Как е възможно 2019 да говорим за WIFI. И толкова ли е *** този министър и не знае че всичко което предлага да игражда вече съществува, направено от най-голямата компания в света Гугъл, безплатно-Classroom. Деца не останха, а той още мисли как да краде. Или така му каза пожарникара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още