IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия разработва нови фрегати

Те ще могат да бъдат въоръжени с близо 50 крилати ракети

11:29 | 17.03.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Северното проектно-конструкторско бюро е започнало да разработва конструкторска документация за модернизираните фрегати по проект 22350М, които ще носят на борд до 48 крилати ракети "Калибър". Това съобщи днес за ТАСС източник от отбранителната промишленост, предава БТА.

Планира се фрегатите от обновения проект да са с увеличена водоизместимост - до 7 хиляди тона, а максималният боен комплект от ракети "Калибър" да е до 48 единици. Корабите ще могат да бъдат въоръжени и с хиперзвукови ракети "Циркон". Ще имат и единна универсална автоматизирана система за управление на огъня от всички видове корабни средства за поразяване, което "ще повиши значително тяхната боеспособност", каза източникът на ТАСС.

В момента в бойния състав на ВМС на Русия влиза фрегатата "Адмирал Горшков" (проект 22350). Провеждат се изпитания на фрегатата "Адмирал Касатонов" (по същия проект). Тяхната водоизместимост е 4,5 хиляди тона - значително по-малка от планираната по новия проект 22350М, и всеки от тях може да носи до 16 крилати ракети "Калибър". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 3
Коментатор 321
преди 5 години
Вместо пенсии - фрегати, вместо заплати - ракети. А накрая ще стане същото, като "миналата" година (след Брежнев).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още