IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Marriott планира да открие над 1700 хотела до 2021 г.

Хотелската верига може да пристъпи към обратно изкупуване на акции на стойност до 9 млрд. долара

16:30 | 18.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Marriott International планира да открие над 1700 хотела в идните три години, съобщи компанията преди началото на деня на инвеститорите в Ню Йорк, съобщава Wall Street Journal.

До 2021 г. компанията очаква да прибави между 275 хил. и 295 хил. стаи. Тогава новите стаи може да донесат приходи от 400 млн. долара.

Marriott съобщи, че планът й предвижда приходите от налична стая да нараснат с между 1% и 3% на годишна основа. Компанията допълни, че до 2021 г. може да постигне печалба между 7,65 и 8,50 долара за акция.

В идните три години хотелската верига може също така да пристъпи към обратно изкупуване на акции на стойност между 7,6 млрд. долара и 9 млрд. долара.

Миналата седмица Wall Street Journal съобщи, че инвеститорът активист Land & Buildings Investment Management цели да влезе в борда на директорите на Marriott. Компанията има малък дял в Marriott и не е доволна от закупуването от хотелската верига на Starwood Hotels & Resorts Worldwide.

Запознати източници съобщиха, че според инвеститора активист Marriott има твърде много брандове в портфейла си и че не комбинира ефективно програмите за лоялни клиенти на Starwood и Marriott.

Цената на акциите на хотелската верига остана непроменена в предборсовата търговия.

През 2020 г. трябва да бъде завършено строителството и на първия хотел Marriott в София, който ще разполага с 232 стаи. В средата на април строителството на хотела получи инвестиция от 58,3 млн. евро от Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) и Пощенска банка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още