IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регулациите – нужното зло...

Когато държавата наложи регулация, може да подпомогне стартъп за сметка на утвърдените играчи в този бизнес или обратното, смята Галин Попов

08:32 | 19.03.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

На фона на продължаващите спорове за това дали регулациите спъват иновативните бизнес идеи, като например платформите за споделено пътуване от типа на Uber и Lyft, или са необходими, за да защитават обществения интерес, Галин Попов, главен управляващ съдружник в "Попов, Арнаудов и партньори“, смята, че те не трябва да се разглеждат само като нещо добро или лошо.

„В повечето случаи регулациите са необходимото зло, коментира Попов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

„Когато държавата наложи регулация, тя може да подпомогне стартъп за сметка на възможностите на  утвърдените играчи в този бизнес или да има обратен ефект", поясни юристът.

Балансът е труден, той трябва да се наблюдава и анализира непрекъснато, обясни той.

„Най-добре е да няма регулации, доколкото е възможно да се остави пазарът да се развива сам".

България е благодатна среда на този етап за бизнеса, заяви още гостът.

„България тепърва има много работа, за да се открива пред света като бизнес дестинация. Голяма част от това, което се знае за нас, е писано от някой друг", каза още той и добави, че в страната ни може лесно да се стартира бизнес.

„В страната може лесно да се организира бизнес. Доста зависи какви консултанти се ползват и в коя сфера е бизнесът, но няма административни пречки и трудности, които да отнемат много дни или месеци, за да се започне работа".

В дъното на стартъпите според Галин Попов седят две неща – една добра идея със силната инициатива и възможността да се наберат по определен начин инвестиции, отбеляза той.

„По отношение на стартъпите България е далеч от развитите пазари като Франция и Англия", призна още гостът.

Във видео материала може да проследите целия разговор.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 8 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Когато държавата наложи регулация, тя може да подпомогне стартъп за сметка на възможностите на утвърдените играчи в този бизнес или да има обратен ефект"----Защо ми се струва че човечеца не знае какво е регулация :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
studioaa
преди 5 години
Регулациите НЕ СА НЕОБХОДИМОТО ЗЛО. Потребителят сам може да избере дали да използва услугите на Uber, Lyft и коя да е друга компания. Абсурдно е да се поставя интереса на таксиджии и фирми за превози над този на гражданите. Дори и да фалират заради Uber какво от това?? Докога ще имаме аборигени управници лудити, които се опитват да спъват технологичния прогрес с цел облагодетелстване на избори с гласовете на таксиджиите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още