IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стоян Проданов: Цената на застрахователната полица е адекватна на условията

Проектът за методика как да се обезщетяват претърпелите имуществени и неимуществени вреди се движи с добро темпо, посочи изпълнителният директор на ЗД "Бул Инс"

15:17 | 19.03.19 г. 2
Стоян Проданов: Цената на застрахователната полица е адекватна на условията

Брутният премиен приход на застрахователния сектор в България достигна над 2 млрд. лева през 2018 г., което се случва за първи път. Това каза Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД "Бул Инс"АД, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

“Резултатите са добри на фона на всичко, което се случи през турбулентната 2018 г. Компаниите успяват да се адаптират и работят по-добре, тъй като прилагат по-добре техниките за управление на риска и спазват по-добре изискванията на новата европейска директива за платежоспособност”, смята застрахователят и коментира, че цената на полицата е адекватна на условията, които действат в момента.

Проданов очаква сегашната цена на полиците да се поддържа още дълго време и да няма голяма динамика, каквато имаше през 2018 г. “Надявам се да имаме добра и равновесна година с постигнатите параметри, включително и в сегмента на гражданската отговорност на автомобилистите, както и още дълго време да има доминиращ дял на автомобилните застраховки, прогнозира той. – Вярвам, че може да се постигне баланс между интересите на потребителите, застрахователите и надзорниците.“

Проданов посочи, че проектът, който трабва да предложи методика как да се обезщетяват претърпелите имуществени и неимуществени вреди, се движи с добро темпо за посочения срок.

“Смятаме, че ще има проект за методика, който ще бъде съобразен с всички световни тенденции. Той ще предложи социална поносимост на цената на задължителната застраховка“, убеден е изпълнителният директор на ЗД "Бул Инс"АД.

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
redcretin
преди 4 години
Гоолям ***! В немско плащам 35 евро за скутер годишно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
пасъм
преди 4 години
Да, всичко е ок с цените. С 80-100 лева нагоре спрямо миналата година за колите, а на скутер 50сс ГО вече е 135 лева
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още