Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Затварянето на магазини - най-горещата тенденция на британските търговски улици

Все повече клиенти се насочват към електронната търговия, а в същото време и крайният срок за Brexit наближава

0
 
1
 
5
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Добре е да се има пред вид, че в покупката все пак има някаква психология, има социални контакти, пазарлък, да видиш, да пипнеш. Аз не искам да се лишавам от тея неща принципно, което не значи, че съм против онлайн търговията. Въпросът с плашането на данъци, ДДС и по скоро с неплащането им ми е много интересен по отношение на онлайн магазините. Като знам какви сме андрешковци и келипирджии.
0
 
3
 
4
I
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Повече от 5 800 магазина в Щатите се затварят през 2019 г:

https://www.businessinsider.com/stores-closing-in-2019-list-2019-3
1
 
4
 
3
Sakamano до: I
преди 2 месеца
Можеш да продаваш добре през Амазон, ама ако продаваш твърде добре, накрая Амазон ще ти вземе бизнеса. А онлайн търговията ще расте до време, винаги ще има хора, които предпочитат да пазаруват от физически магазини.
2
 
3
 
2
преди 2 месеца
Абе, не е баш "Ори, мели, яж" и с онлайн магазините, но да, ще увеличават дела си вбъдеще.
2
 
10
 
1
I
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Кой е луд да плаща 30-50-100 или повече паунда на квадратен метър, когато за 20 паунда на месец може да има свой онлайн магазин и да продава хиляди продукти.

В САЩ, Амазон дава виртуални магазини за около 30 долара на месец в своя маркетплейс и търговците правят милиони от онлайн магазини под наем давани от гиганта в онлайн търговията.

Инвестицията в магазини от тухли и бетон вече е силно не печеливша и рискована - заради електронната търрговия. До 10 години всичко ще се продава само онлайн, и тези, които са инвестирали в молове и реални магазини ще ги превръщат в жилища или увеселителни центрове.

Само логистичните центрове са добра инвестиция, пак заради електронната търговия. Всичко ще се предлага онлайн и ще се доставя от логистичните центрове.

В България болшинството от търговците все още не осъзнават, че плащат луди пари за наеми и после се чудат, че фалират. Вместо по 20-30 Евро за квадратен метър в мол, за същите пари могат да започнат да продават в онлайн магазин под наем, който струва 20-30 евро на месец, отваря се за 5 минути, можеш да продаваш хиляди продукти в него и да ги продаваш в цяла България или в целия свят.