Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Експерти: В София цари икономическа пропаст между кварталите

Софийска община да изгради стратегия за инвестиции, препоръчаха Жоро Пенчев и Елеонора Негулова

3
 
12
 
2
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
В цял свят хората работят в центъра или в специално построени бизнес зони, а в София искат спалните да ги направят за работа?!? От друга страна кой е казал, че човек ще работи в същия квартал, в който живее? Или ще има класиране за кварталния офис - който живее по-близо до офиса той е с предимство :D
4
 
7
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Нормално е да са различни. Когато в Младост намериш достатъчно заварчици, ще направиш производство. Обаче понеже няма да намериш, а ще намериш ИТ специалисти, ще отвориш офис на ИТ фирма. Примерно говоря.
В повечето цивилизовани държави и техните големи градове, пропастите между отделните квартали си е нещо съвсем нормално. Те за 100 години не са успели да ги уеднаквят, че ние ли ще се опитваме да откриваме топлата вода. Да, ние сме различни - в Бояна, Драгалевци, Симеоново има доста, които карат коли за по 200хил лева, но пък за сметка на това имат септични ями и никакви улици :) Така че да, ние сме страната на парадоксите ... може и да се получи при нас да са еднакви икономически кварталите.