IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Засега няма да плащаме за ремонта около площад "Александър Невски"

Дефектите, установени при предишния оглед все още не са поправени, а докато това не стане, обектът няма да бъде одобрен, категоричен е кметът на София

09:33 | 20.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е възложила спиране на работите около площад "Александър Невски", докато не бъдат отстранени забележките.

"Няма да правим комисия и да се приема обекта. Няма и да платим разходването на средства, които с толкова труд сме защитили", коментира в ефира на БНТ столичният кмет обявеното вчера замразяване на ремонтните дейности по обновяването на зоната около площад "Александър Невски".

По-конкретно става дума за некачествен ремонт на градинката "Свети Климент Охридски", а до решението се стигна след проверка на обекта, който фирмата изпълнител обяви за завършен. 

Дефектите, установени при предишния оглед все още не са поправени, а до отстраняване на забележките договорът с фирма "Пе Се Те Груп" остава замразен, поясни столичният кмет.

Пред камерата на БНТ главният архитект на София Здравко Здравков обясни, че става дума за недобро зануляване на фугите, потънали и стърчащи плочки, както и за начупени краища на плочки.
Освен това инспекторите на общината са установили, че настилката е закърпена с лепило, което е силно вероятно заради температурните амплитуди да се повреди.

По думите на Здравков ще е необходима около седмица за да се отстранят проблемите. През този период останалите обекти на "Пе Се Те Груп" ще бъдат спрени, за да могат да се концентрират върху ремонта на градинката "Свети Климент Охридски". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още