Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Други

Двуличието на петролните компании по отношение на климата

Проучване на британски мозъчен тръст показва разликата в инвестициите на петролния бизнес във възобновяема енергия и изкопаеми горива

   1| 2    
0
 
0
 
11
преди 3 седмици
АБСОЛЮТНА ЛЪЖА и ти го знаеш. Просташките перчици и черни плочки, ЗАЕДНО С ВЕЦ произвеждат по-малко ток от въглищата - ДОРИ в Европа - за нещастие.
Пълна лъжа и в статията - още в първото изречение - САМО Мидичката инвестира ЕЖЕГОДНО 1 МБ във ВЕИ.
2
 
7
 
10
fon до: Императорът
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Не били реални данни данните. Неговите съмнения от гледания на ТВ Алфа, руска пропаганда и всякакви подобни измислици за изкуфели пенции и *** били реалните данни. Западните инженери са много тъпи, влагат милиарди във ВЕИ за "никакъв точец" без мощност. Той седи с проницателния си ум се радва на тъпотата им. Що не прочетеш какво е ENTSOE, журналисти ли работят там, как се събират данните в реално време, следователно и да видиш какви идиотизми си написал непочиващи на никакви реални данни с цели страници.
6
 
3
 
9
преди 3 месеца
И стига с тоя климат. Вместо да се насочим към борбата със замърсяването - със сажди, пушеци, тежки метали, пластмаси - пилеят се милиарди за борба с естествен климатически цикъл, при положение, че огромната част от въглеродните емисии идват от естествени източници.

Впрочем новият лидер на екоталибанското световно движение е тийнейджърка с ментални увреждания - това мисля - е достатъчно да донарисуваме картинката.
5
 
3
 
8
преди 3 месеца
Бе не знам дали моята тимберица е конспиративна, но твоята не страда от преумора, това е ясно. Изсипваш някакви "официални" данни, ама не мислиш дали те са РЕАЛНИ. Най-лесното е реалното производство като процент да бъде подменено с инсталираната мощност, все едно черните плочки ги пече слънцето по 24 часа в денонощието, а перчиците се връткат нон-стоп от ебасиякият вятър. Разсъждавай - хем ВЕИ произвеждат супер ного точец, хем обаче въглищата си стоят като фактор, хем всички се бият като обезумели за природния газ, дори Германия се опълчи на САЩ, нещо, което от ВСВ насам не е ставало никога по какъвто и да е въпрос.
Впрочем, както казах - ако ВЕИ изхвърлят въглищата от уравнението, ще е супер, че въглището ного цапа - аз съм напълно ЗА това. Но да изхвърлят едновременно въглището, петролчецът, газчицата, атомчето, това няма как да стане, освен ако Европа е решила да се връща в ранното Средновековие като начин на живот... или поне в Ренесансът, когато е измислена вятърната мелница.

Тоест това го написах и долу - но ти, който безгрешно анализираш написаното в официални чужди сайтове, явно имаш затруднения да разбереш простите неща, които аз ти казвам по чист български език.
3
 
7
 
7
fon до: Императорът
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Какво има в конспиративната ти глава е без значение. Професионалните данни за ЕС, ако имаш акъл да ги разчетеш са тук, не знам за какви журналисти бълнуваш
https://www.entsoe.eu/data/power-stats/monthly-domestic/

През 2018-та в ЕС е произведено 21% ток от слънце, вятър и биомаса, което е повече от въглища - 9.35% от лигнитни и 8.74% от черни въглища.

5
 
7
 
6
Императорът до: Императорът
преди 3 месеца
Гъм слузта, газчицата и атомчето забравих да туря и въглището.

Ако ВЕИ изхвърлят въглищата от енергийното уравнение, това само по себе си ще е страхотно. Дано успеят.
6
 
5
 
5
Императорът до: Sakamano
преди 3 месеца
Това е невъзможно бъдеще - поне сегашните видове ВЕИ. Те просто нямат потенциалът, нито сигурността да изместят и слузта (енергиен източник за двигателите с вътрешно горене), и газчицата, и атомът - камо ли едновременно. Който вярва обратното - е луд.
На всеки долар, който инвестират във ВЕИ, въпросните инвестират 15-20 в природен газ. ВР само за миналата година са поени около над 8 нови концесии за добив на газ по света. Мидичката подписа с Япония проект на стойност над 50 МБ за доставки на газчица от Канада.
6
 
4
 
4
преди 3 месеца
ТВЪРДЯТ че произвеждат - както някои наши фотоволтаически централи ги хванаха, че произвеждали точец 30 часа в денонощието.
Тука Зелков бе дал линк към едно сайтче - производството на точец в Германия - в реално време - е, фотоволтаическите централи "произвеждаха" ток дори в 7 сутринта наше време (значи 6 часът там) през зимата... сигурно са бутнали бакшиш на слънчицето да им свети денонощно?

Апропо - търсенето на въглища на света не намалява, дори РАСТЕ - ама то трябва да се четат реални данни и сериозни анализи, а не журналистически бълнуваници.
6
 
3
 
3
преди 3 месеца
ВР казват, че РЪСТЪТ във фабрикуването на точец ще се пада на ВЕИ - не на производството - не манипулирайте !!!
Нисковъглеродни работи - това означава газчица вместо въглища - ВР планира да се превърне в газов гигант - Мидичката тоже инвестира основно в газ - разбира се - няма как да бият Газпром.
Купуват си нисковъглеродни работи, защото могат. Това са компании с колосална мощ. А че американските изостават от европейските - това го говоря от ного време веч.
4
 
20
 
2
fon
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
През 2018 в ЕС е произведен повече ток от ВЕИ (без ВЕЦовете) отколкото от въглища - 21% към 19%. Много загубеняци у нас още си мислят, че вятъра и слънцето са някаква детска играчка на някакви *** еколози и нямат мощност.