IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът в оставка Цецка Цачева: Тръгвам си с усещане за свършена работа

Никой не е казал, че съм извършила закононарушение, че съм злоупотребявала с обществени поръчки, съвестта ми е чиста, каза Цачева

09:49 | 24.03.19 г. 10
<p>
	<em>Снимка: Архив БТА</em></p>

Снимка: Архив БТА

Тръгвам си с усещане за свършена работа в министерството, а преди това и в парламента. Това каза министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

„Винаги, когато има подобен скандал, когато е замесено името на политик, личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност. Бях готова още в четвъртък с подаване на оставка. Беше коректно да изчакам министър-председателя да се завърне в България от Брюксел“, коментира в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов" министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева.

Вчера премиерът Бойко Боpиcов пpие оcтавкaта на миниcтъpа на пpавоcъдието Цецкa Цачева. Това стана, след като двамата pазговаpяxа и обcъдиxа cвъpзаната c името й имотна cделкa. Пpед пpемиеpа Цачева заяви pешението cи, че подава оcтавкa и не желае cъздалото cе напpежение да cе пpенаcя въpxy pаботата на пpавителcтвото

Цецка Цачева беше категорична, че оставката не е по искане на премиера, а двамата са споделили общата позиция.

„Никой не е казал, че съм извършила закононарушение, че съм злоупотребявала с обществени поръчки. Съвестта ми е чиста“, допълни Цачева. По думите ѝ ситуацията е неприятна в чисто човешки план.

„Нека да изчакаме да се развият събитията, да излязат резултатите от проверките. Аз съм човек с професия. Никой не може да ми отнеме онова, което знам и мога, така че животът продължава“, допълни още тя. Цачева заяви, че е направила всичко възможно, за да облекчи партията, премиера, лидера на ГЕРБ, правителството за предстоящите избори.

„Давам си сметка, че ситуацията се развива и в предизборна кампания, каквито неща обикновено се случват. Ще направя всичко възможно по никакъв начин те да не се отразят на кампанията на ГЕРБ и нейната победа“, посочи Цачева.

На въпрос дали ще остане в политиката, Цецка Цачева отговори: „Днес съм министър в оставка. Утрешният ден ще бъда министър в оставка в отпуска, какво ще се случи в сряда, четвъртък, след гласуването на оставката ми, е въпрос, чието решение ще взема аз, заедно с моето семейство“.

Министърът в оставка заяви, че няма никакви взаимовръзки с фирмата „Артекс“ и призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата. „Отговарям само за себе си. Имам само този апартамент“, коментира тя и посочи, че по декларации може да се проследи, че цялото ѝ имущество, с което е влязла във властта, е заменено за този апартамент.

Цачева каза, че имуществото ѝ не е придобивано от приватизационни сделки. „За тези десет години имам някакви спестявания. Всичко това го има в декларациите, нека се проследи“, заяви още Цачева.

Според нея вероятно някъде нещо не е направила както трябва, но като юрист беше сигурна, че сделката е спрямо законите на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 7 rate down comment 1
serafima
преди 5 години
Бившата комунистическа партийна секретарка от плевенското село Драганица отдавна трябваше да влезе в затвора, осъдена по бързата процедура за реални престъпления по служба и за корупция в особено големи размери. Като председател на НС тя уреди на голям брой роднини, близки и познати да получат субсидии в стотици хиляди евро по програмата за селски туризъм.В така наречената програма "къщи за тъщи" тя уреди не за една, а по две къщи (пари) своите близки. Те съответно не построиха къщи за селски туризъм, а с парите си купиха скъпи коли, апартаменти в София (по няколко броя) и пътуваха най-вече до Дубай, любима дестинация на незаконно забогатели простаци.Нейните ***, слабо образовани протежета бяха настанени на пресижни позиции в София. С толкова много подарени пари не им се живееше вече на село, пък и не знаеха, какво е това селски туризъм.Уредените протежета на кака Цецка уредиха и родата си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 1
serafima
преди 5 години
Едва ли някой очаква достойна дума или поведение от върхушката на ГЕРБ. Тази мама на нацията да беше показала поне дипломата си, за да повярваме, че наистина има висше образование. Иначе, от нивото, което демонстрира, нищо чудно да е АДСКИ доволна от това, което е свършиля. Дали разбира за какво става дума, или обратно - много добре разбира.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 14 rate down comment 1
to66e
преди 5 години
Най-безличния министър в това правителство! Добре че се разкара
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 14 rate down comment 1
evtimvz
преди 5 години
Мамче, каква си я свършила ще видим, като се махнете от власта. Има поне малка вероятност нещата да се разкрият. Но до сега това не е ставало. Махали са се едни и са идвали други. Казват си - сега ми е паднало. И аз, като другите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 17 rate down comment 1
Toranaga
преди 5 години
"личното ми виждане е, че трябва да се носи отговорност "Изби рибата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 0
khao
преди 5 години
да беше бутнала имотния регистър ... по файда щеше да има
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 0
zelka007
преди 5 години
сигурно има впредвид , че търговския регистър работи пак :))) , а можеше и да не е така ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 1
nkavrakov1982
преди 5 години
Наглост до безкрай. Последните 5 години, от 2014,2015 та досега, всеки ден, по медии, по преса, се изреждаха брокери от агенциите за недвижими имоти/уж експерти/, анализатори, да обясняват как цените на жилищата, били нормални, как българина бил забогатял и как пазара на имоти не бил балон, докато, масово строителните фирми, продаваха новото строителство за 1000,1200,1300,1500,евро за квадрат, а такива като Артекс Инженеринг дори над 2000 евро до 3000 евро н квадрат в райони като квартал Изток в гр. София. И един прекрасен ден става ясно как квадрата себестойност в Изток, на Артекс илиза едни 500 евра на квадрат, а за Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, дори и за Левон Хампарцумян, шефа на Уникредит, дето набиват ипотеки за 20,30 години на гражданите, Артекс е продавала апартаменти за 700 евро на квадрат, а не както на населението за 2000 и 3000 евро на квадратен метър. Ето цитата на Мирянова от Артекс, пред Капитал... Но както казва арх. Весела Мирянова, съсобственик на "Артекс" пред "Нова телевизия": "не най-важното е печалбата от един апартамент. "И след като нашата себестойност е около 500 евро на кв.м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба. Да, имам такива апартаменти.....Нека си зададем въпроса каква е нормата на печалба на масовия строител на пазара на имоти, как си придобиват терените строителите, как лъжат за това колко им били скъпи терените и себестойността на строителството, как ги била бавела администрацията, като се видя че на практика те играят със нея, подкупите и рушветите ги плащат купувачите на жилища, докато медийно им се внушава че цените в София, Пловдив, Варна и Бургас, на строителство били нормални.. Защо ГЕРБ аджиите тогава не си купят жилища на тези УЖ"нормални цени"???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 23 rate down comment 0
dnp_m
преди 5 години
Министър при който се скапа търговският регистър. С това ще се запомни. Най п.... министър.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 22 rate down comment 0
khao
преди 5 години
и кво точно свърши та да имаш това странно усещане?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още