Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Колко всъщност е безработицата в България

Необходимо е през следващите години фокусът за изчисление на показателя да се измести към данните на Агенцията по заетостта, пише Явор Алексиев

0
 
1
 
7
nradev до: khao
преди 1 месец
останах си жаден
2
 
7
 
6
Sakamano до: Императорът
преди 1 месец
Пак не са хиляди левове. Това което харесвам в България сравнена с други европейски държави е, че че социалното подпомагане е ограничено до минимум. Да, има хора които се възползват от него, но ако не е любимото ти мaлцинcтво, ще бъдат други, така че не този е големия проблем на държавата.
1
 
5
 
5
Императорът до: nradev
преди 1 месец
Да, защото така устройва управляващите - и туканка, и в други държави. Без-работен е този който е без работа. Иначе трябваше да се казва: търсещ работа.

Кхаов - върви при Любо Пенев да ти даде инструкции какво да правиш. Компетентен съм, не съм като тебе - невеж сулю, но на всяка манджа мерудия.

Сакаманов - ти наясно ли си, че има близо 20 вида помощи? Отделно фалшивите ТЕЛК-ове. Да не мислиш, че всичко спира с тия 40 лв, които получават само семействата с НИСКИ ЗАКОННИ ДОХОДИ?
1
 
1
 
4
khao до: nradev
преди 1 месец
Няма профилна снимка
само моля те кажи само една тема по която имперстрицата е компетентна ,? една и печелиш бира
4
 
12
 
3
nradev до: Императорът
преди 1 месец
Не си хич в час. Не ти е ясно как се изчислява безработицата.

Безработен е този който няма работа и си търси.

Който няма и не търси не се брои безработен.

Така че ромовете не се броят.

Уж си голям икономист а не знаеш елементарни икономически принципи

2
 
13
 
2
Sakamano до: Императорът
преди 1 месец
Дават хиляди левове месечни помощи за самотни майки? Що не пробвам и аз да забременея.
7
 
15
 
1
преди 1 месец
И двата метода на изчисление са абсурдни и имат за цел единствено да осигурят база за фукня на управляващите. Всички знаем, че има стотици хиляди лица, основно, но не единствено от хъхрещ произход, които не работят, нямат намерение да работят и не са си търсили работа никога, защото са професионални престъпници на дребно и не само на дребно, "самотни майки", получаващи хиляди левове месечни помощи за малките си, лица, прекарващи по-голяма част от времето си по затворите на издръжка на данъкоплатците и т.н. Отделно лицата в сенчестата икономика, които реално работят, но не плащат данъци.
Реално безработицата със сигурност е над 10%, защото ромовото племе е 12-15% от населението на държавата, а тези на 85-90% не работят и дори всевъзможните ромови организации потвърждават това. Безработни със сигурност има и от другите етноси - дори можем да кажем, че тия, дето ги отчитат в горесравнимите стъкмистики, са основно Българи, турци и т.н. - а Хъхрю в масовият случай въобще не си търси работа - то ти и да му даваш работа наготово, почва да бЕга, бате.