IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредитен консултант: Скандалът с имотите на властта няма да понижи цените на пазара

Цените в столичния квартал „Изток” най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър

15:34 | 24.03.19 г. 22
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Скандалът с апартаментите на властта няма да доведе спад в цените на имотите. Това прогнозира пред bTV кредитният консултант Тихомир Тошев. По негови наблюдения цените в столичния квартал „Изток” най-често са между 1500 и 3000 евро на квадратен метър.

Справки в две компании за недвижими имоти показват, че в последната година сделките за старо и ново завършено строителство в квартал „Изток” са сключвани при средна цена от около 1520 евро на квадратен метър.

Когато става въпрос за луксозно ново строителство, цените най-често започват от 2000 и стигат до рекордните 4000 евро, уточнява кредитният консултант Тихомир Тошев. 

Националната асоциация на строителните предприемачи е разтревожена от създаващото се негативно внушение към гилдията, посочват от браншовата организация в свое отворено писмо до медиите. Поводът за изявлението е ескалираалият скандал с апартаментите на министри и депутати, добил популярност като апартаментгейт.

От Националната асоциация на строителните предприемачи се обявяват категорично против опитите акцентът на обществения дебат да се измести от същността на проблема върху производителя. Според организацията е недопустимо едно от малкото останали производства, които създават работни места, да бъде въвлечено в "големи политически битки".

Асоциацията подкрепя прозрачността, законността и етичността в този така значим за българската икономика бранш и винаги сме настоявали тези принципи да се спазват от всички заинтересовани страни - предприемачи, граждани и институции, подчертават от там.

Припомняме, че сагата с апартаментите на властта започна преди дни. Стигна се до оставката на правосъдния министър Цецка Цачева и на заместник-министърът на спорта Ваня Колева.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 37 rate down comment 2
nkavrakov1982
преди 5 години
Най-голямата лъжа в имотния пазар лъсна през далаверите на политиците от ГЕРБ. И тя е за себестоността на новото строителство в София и големите градове. За цените на жилищата и за лъжите и манипулациите на пазара, чрез платени статии и репортажи от агенциите за недвижими имоти, изявяващи се като "експерти", на пазара. Не само те, но и строителните фирми само ревяха колко били скъпи терените, как се били вдигнали разходите за труд, как нямало работници и затова цените на жилищата били толкова високи. След това изказване в ефир, от собственичката на най скъпата строителна фирма Артекс Инженеринг, в най скъпия квартал Изток, в София, за реалните цени на жилищата, по себестойност, какво да мислим тогава за себестойността в останалите квартали на София, дето се надуват зверски цените????Но както казва арх. Весела Мирянова, съсобственик на "Артекс" пред "Нова телевизия": "не най-важното е печалбата от един апартамент. "И след като нашата себестойност е около 500 евро на кв.м, какво ви притеснява, че сме продали с печалба. Да, имам такива апартаменти.".... Какво ще си кажат всички дето се набиха с ипотеки последните 5 години, при това зверско, спекулативно поскъпване,на цените на жилищата хранено от банковата, имотна и строителна мафии????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 53 rate down comment 2
nkavrakov1982
преди 5 години
Ха ха... Ами хората видяха как ги лъжат с цените на квадрат ново строителство, за Цецко енд Къмпани 600 евро на квадрат, а за гражданите от 1000 евра нагоре... Видяхме, че Царят е гол.. Иначе ооо... балон на пазара н имотите нямя, ценичките са нормални, нищо че в Изток себестойността на нова сграда на Артекс Инженеринг е 500 евро на квадрат, според собственичката Мирянова. Давайте, купувайте в София на 1200,1300,2000,3000, евра жилища и пълнете гушите на банки, строителната мафия, и агенциите за недвижими имоти... Пълна гавра с купувачите и граждните, които желаят да закупят нов дом...!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още