Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Превозвачите излизат на протест в Страсбург, ако пакетът „Мобилност” бъде одобрен

Гласуването е насрочено за сряда, като тази вечер е последната възможност той да отпадне от дневния ред

0
 
0
 
7
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
коментирате само тираджиите, а то заглавието е ясно ... Превозвачите излизат ! Демек робовладелците, не шоферите ! :):)
0
 
0
 
6
ceneto до: das
преди 3 месеца
точно тираджиите нямат никакъв проблем да отидат на море, в цяла европа заводите август не работят или правят някакви профилактики
и данъците тук не са ниски, просто шофьорите се водят на минимална заплата....
7
 
1
 
5
Sakamano до: das
преди 3 месеца
Ако се бориш за фалита на българския бизнес и заминаване на цели семейства в чужбина, аз нямам повече коментари.
1
 
11
 
4
das до: Sakamano
преди 3 месеца
Знаеш ли, не трябва да си много умен за да знаеш че на човек от време на време му трябва баня и почивка. Поне 1 път в седмицата да се изкъпи и изпере, и 1 път в месеца да се прибере при жената и децата. Но нашите капиталисти и индустриалци са голям гьон-сурат, те са над тези неща. А ти тираджиите не ги мисли, ако нашите пишман транспортни собственици я закъсат защото искат само надалеко да въртят, а да подкопават тамошния пазар заради ниските ни данъци тук, то тираджиите могат да карат за някой тамошен на запад, дори за повече пари и да си изтеглят семействата и децата на там. Те ще се оправят, но пишман капиталистите ни ще го закъсат.
9
 
3
 
3
Sakamano до: das
преди 3 месеца
Хубаво, че някой знае нуждите на българските тираджии по-добре от тях самите. А когато фирмите им бъдат принудени да прекратят дейност в други държави, или да започнат да наемат местни шофьори, пак ли ти ще им обясняваш защо са останали без работа?

1
 
16
 
2
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
Циркаджилъците на тираджиите у нас минават, ама в Страсбург няма да минат.
1
 
23
 
1
das
преди 3 месеца
Дано да приемат пакета и да се подобри живота на българските тираджии. Реално не са големи промените, ако се гледа от нормална точка. Да се прибират веднъж в месеца вкъщи е добре, все пак и тираджиите са хора, и те имат семейства и деца, а 1 път на месец не е много, изобщо дори. Но от точка на нашите капиталисти това е много, защото така са свикнали да експлоатират. Все гледам лятно време как англичаните ходят на море със семействата си за по 3-4 седмици, редовно, всяка година, а у нас да си вземеш най-много 1 седмица за море и то с големи кандърми, защото да не се пречело на стабилитета и развитието ...
Колкото до спането на мотел 1 път в седмицата, ами това е начин да се намекне на тукашните капиталисти, че тираджиите ни намирисват. Защото няма как да се къпиш в кабината. Ами там не търпят такива привички и не си честитят банята, но имат и възпитание да не ни го кажат директно.
Така че реално промените са добри. А ако нашите искат да не връщат шофьорите си у нас, а само да експлоатират тамошния транспортен пазар на неравноправна основа, ами да си регистрират фирма там.