IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo планира две нови версии на конзолата Switch

Компанията се опитва да запази темпа на продажбите

12:41 | 25.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската технологична компания Nintendo планира да пусне две нови версии на гейминг конзолата си Switch в началото на това лято, твърдят източници, запознати с въпроса. Това се случва в момент, в който Nintendo се опитва да запази инерцията на продажбите на продукта, който навлиза в ключовата си трета година, пише Wall Street Journal.

Една от версиите вероятно ще има подобрени функции, насочени към запалените геймъри, макар че няма да е толкова мощна, колкото PlayStation 4 на Sony или Xbox One X на Microsoft, твърдят доставчици на компоненти и софтуерни разработчици за Nintendo, които имат достъп до прототипа на машината.

Другата версия е по-евтина опция за не толкова запалени геймъри, която Nintendo смята за наследник на своята остаряваща портативна игра 3DS, допълват източниците.

Новите модели вероятно ще бъдат представени на E3 videogame Expo в Лос Анджелис през юни, а продажбите ще започнат няколко месеца по-късно, коментира един от източниците, запознат с плановете на Nintendo. Базираната в Киото Nintendo е отказала да коментира въпроса.

Switch, която беше представена през март 2017 г., е централна част от скорошния бизнес успех на Nintendo. Компанията генерира над 80% от общите си приходи от хардуерните и софтуерни продажби, свързани със Switch. Инвеститорите пък следят колко дълго конзолата може да остане двигател на печалбата.

Анализатори очакват продажбите на Switch да започнат да спадат скоро. Анкета на Visible Alpha, която прави пазарни прогнози, сочи, че средно 17,9 млн. бройки от Switch ще бъдат продадени през фискалната година, завършваща този месец, което ще бъде последвано от 17,4 млн. през следващата година.

Производителите на видео игри пускат нови конзоли на всеки пет до шест години, като е обичайно в средата на цикъла да правят ъпдейти, за да запазят набрания темп. Sony представи PlayStation 4 през ноември 2013 г. и пусна по-евтина версия през септември 2016 г. Два месеца след това се появи модел от по-висок клас. Продажбите на PlayStation 4 остават силни.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още