IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо ще загубим инвеститори при отпадането на „златния паспорт“

Предложените промени в Закона за българското гражданство, които се отнасят до програмата „Fast Track“, ще накърнят имиджа на България, посочи адвокат Христо Василев

15:27 | 25.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Защо ще загубим инвеститори при отпадането на „златния паспорт“

Предвижданите промени в Закона за българското гражданство, които се отнасят до програмата „Fast Track“, или т.н. „златен паспорт“, биха накърнили имиджа на България като инвестиционен партньор. Това заяви адвокат  Христо Василев от адвокатска кантора „Христо Василев и партньори“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той е убеден, че 95% от възможностите на програмата за придобиване на българско гражданство чрез инвестиции ще отпаднат, което не е в интерес на България.

“Предвижданите промени ще усложнят процеса по кандидатстване до такава степен, че биха отблъснали потенциалните инвеститори, вместо просто да се решат теоретичните проблеми с прането на пари, укриването на данъци и другите корупционни схеми, за които алармираха от Европейската комисия (ЕК), посочи Христо Василев. – Отпадането на програмата е много крайна мярка, която ощетява българския национален интерес.”

Той напомни, че „Fast Track“ е въведена в България през 2013 г., но не се полагат усилия, за да се рекламира и прилага достатъчно агресивно, както е в други страни.

Цялото интервю с адвокат Христо Василев вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още