IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Красимир Първанов подаде оставка след публикации за сделки с имоти

Заместник-министърът е депозирал молбата си тази сутрин в Министерския съвет

11:00 | 26.03.19 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка. Той е депозирал молбата си за напускане на поста тази сутрин в Министерския съвет, съобщи енергийното министерство. 

Според публикация в „Биволъ“ и Красимир Първанов е придобил имот в луксозна сграда на „Артекс“ по цени под пазарните. Сградата е нова и там е един от апартаментите, закупени от депутата Вежди Рашидов. 

Изданието се позовава на справки в Имотния регистър и на обработени около 3000 записа за сделки с имоти.

Припомняме, че в имотния скандал вече са замесени имената на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, Вежди Рашидов, правосъдния министър Цецка Цачева и заместник-министъра на младежта и спорта Ваня Колева. Според твърденията те са придобили апартаменти в сгради на строителната компания на цени много по-ниски от пазарните.

Цачева и Колева подадоха оставки още през уикенда.

Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова временно пое министерския пост на Цецка Цачева.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 3
Иван Митев
преди 5 години
Ситуацията със закупените апартаменти е повод ГЕРБ да понася нови лоши последици от запазване на коварна държавна грешка.Устойчивият успех на ГЕРБ е с пряка зависимост от работата на централната банка (ЦБ).Поради сложността на стопанските процеси ЦБ работи със съпътстващи щети.Сега ГЕРБ е със съществена слабост да пренебрегва, че без ограничаване на щети от ЦБ се подсигуряват нови щети и дисбаланси.При наличие на държавната грешка ГЕРБ е със съдба на жертва и подсигуряван провал.Устойчивият успех на съответна партия е възможен само с политика за обществено предпазване спрямо възникнали щети от работата на ЦБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 0
redcretin
преди 5 години
А с имотите в тая корупционна схема какво става? Изясни се , че фирмата е строила незаконно, не може промени да се правят със задна дата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
Аааа, да оставят държавната баница!Сааакън!От Козяк са им я дали, от там ще им я вземат.Демокрация (сега и в древна Гърция):- Робите не гласуват.- Охлоса (безправните не гласуват).- Не гласуват жените (сексизъм).- Гласуват тия, де могат да носят оръжие (военна диктатура).- Робовладелците гласуват! Тогава и сега те упражняват власт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 2
ratten
преди 5 години
на кого е нужна партия без избиратели?да опразват терена за НОВИ играчи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 5
ABBA
преди 5 години
ГЕРБ отдавна няма избиратели, нито харизма на Бойко, всичко са бюлетини и схеми на Цецо Той може да уволни Бойко, а не обратнотоТова Бойко да изгони Цецо от Партията, е все едно Мохaмeд да уволни Aллaх Оправете си възгледите кой е Партията, защото тя отдавна вече няма избиратели, и всичките и победи се дължаха само на схеми тип Костинброд, фалшиви бюлетини, комисии, измами и пр. Бойко е една нула, свърши се отдавна с харизмата му. Цецо може да го изгони по всяко време и ГЕРБ ще постигне пак същия изборен резултатДобри Божилов, Фейсбук
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 30 rate down comment 0
ratten
преди 5 години
а цецо милиционера защо се бави?да вади и той карирания лист и да не му виждам повече физиономията на болна скумрия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 0
zelka007
преди 5 години
за който не знае кой е кр.първанов :)) ... :Превишавайки правомощията си, Първанов подписва критичното Допълнение 12 (Анекс 12) към Споразумение от 2006 г. между НЕК и Атомстройекспорт (АСЕ) за изграждане на два блока на АЕЦ Белене. Неговият подпис ангажира необратимо НЕК с конкретна инвестиция в централата. По-късно руската страна използва именно този текст като ключов аргумент за завеждане на арбитражното дело в Женева за прекратяване на проекта, загубено от България.Вместо да стане клиент на прокуратурата и да бъде осъден, човекът отговорен за щетата от 1,2 милиарда лева беше издигнат в политическото доверие от властта. Той получи пост на зам. министър на енергетиката в правителството Борисов 3.и да не пропусна също ...Красимир Първанов беше изпълнителен директор на НЕК, когато синът му Петър, макар и едва 20 годишен, открива соларен парк в с. Гюргич (Видинско) през фирмата си Пи Паур. Конфликтът на интереси е очевиден бащата като шеф на НЕК изкупува скъпата енергия от по 728 лв. на мегаватчас на сина си. Другата фирма на Петър Първанов, Пи Енд Пи Солар, има още два фотоволтаика край Видин и продават ток на НЕК на цени от 567 и 485 лв. на мегаватчас. Самият бивш енергиен шеф също си е построил слънчева централа от 1 492 kW в съседство до тези на сина си.гарантирано от герб !!! ... нали такъв беше лайтмотива , а s3 ?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още