IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street е на червено на фона на продължаващите притеснения за икономиката

Доходността по облигациите се понижи, след като Стивън Мур, който се очаква да бъде номиниран за място в УС на Фед, призова централната банка да намали лихвите

22:15 | 27.03.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексите на Wall Street затвориха търговията в сряда на червена територия,след като доходността по облигациите се понижи до най-ниското си ниво от повече от година, която бие тревога за евентуално забавяне на икономиката, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones се понижи с 32,14 пункта. Широкият показател S&P 500 и технологичният Nasdaq се разделиха съответно с 0,46% и 0,63%.

Индексите обаче отвориха сесията с повишения, подкрепени от новината за близо 15-процентния спад на търговския дефицит на САЩ през януари до 51,15 млрд. долара. Това не е само много повече от очакваното, но може и да даде тласък на БВП през това тримесечие.

Здравеопазването, комуналните услуги и технологиите бяха сред най-слабо представящите се сектори, губейки по над половин процент.

Abiomed и Advanced Micro Devices бяха сред най-губещите в рамките на S&P 500, като акциите им поевтиняха с по над 3%.

Книжатана WellCare Health Plans поскъпнаха с 12,3%, след като стана ясно, че компанията ще бъде придобита срещу 15,27 млрд. долара от своя конкурент Centene.

Доходността по десетгодишните американски държавни облигации достигна най-ниското си ниво от 15 декември 2017 г. – 2,386%. Инвеститорите следят отблизо облигационните пазари, след като доходността по десетгодишните ценни книжа се понижи до под тази по тримесечните за първи път от 2007 г. Това е така наречената обърната крива на доходността и се разглежда като ранен индикатор за рецесия.

Обръщането на ситуацията на пазара на облигации дойде след публикуването на серия от по-слаби икономически данни, който предизвика нови опасения за икономическия растеж.

Доходността по облигациите се понижи в сряда, след като Стивън Мур, който се очаква да бъде номиниран за място в Управителния съвет на Федералния резерв, призова централната банка да намали лихвите с половин процент. Мур направи това в интервю за вестник The New York Times.

Във вечерните часове еврото поевтиня с 0,12% спрямо долара до 1,1253 долара.

Междувременно фючърсите върху американския суров петрол WTI поевтиняха с 0,95% до 59,37 долара за барел. Сортът Брент отчете спад в цените си с 0,29% до 67,77 долара за барел.

Златото също губи позиции с 0,50% до 1314,80 долара за тройунция. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
julian12
преди 5 години
Едни 30-40% надолу добре ще ми се отразят на портфолиото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още