IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Inditex купи офиси на Amazon в Сиатъл

Стойността на сделката е 740 млн. долара

15:07 | 28.03.19 г.
<p>
	Амансио Ортега.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Амансио Ортега. Снимка: Архив Ройтерс

Pontegadea Inmobiliaria, имотното подразделение на основателя на модната компания Inditex Амансио Ортега, е финализирала тази седмица покупката на две офис сгради в Сиатъл, отдадени под наем на Amazon, съобщи говорител на компанията, цитиран от Ройтерс.

Pontegadea е купила сградите от американския инвестиционен фонд USAA Real Estate, каза говорителят и допълни, че това е най-голямата сделка в историята на испанския фонд в САЩ.

Сградите са били продадени за 740 млн. долара, съобщава Seattle Times. Pontegadea е отказала да коментира стойността на трансакцията. 

Ортега придобива предимно първокласни сгради от Лондон до Ню Йорк, без да прибягва до дълг, като се превърна в основен играч на пазара на бизнес имоти, използвайки ликвидни средства от големите дивиденти, които получава от Inditex.

Най-богатият човек в Европа, който притежава дял от 59,29% в Inditex, отдава под наем бизнес имотите си не само на магазини на компанията като Zara и Massimo Dutti на пазарни цени, но също и на коркуренти като шведската H&M и американската Gap.

Pontegadea е купила сградата Adelphi в Уестминстър в Лондон през второто полугодие на миналата година, където се намират услугата за стрийминг на музика Spotify и медийната компания Conde Nast.

Сред другите имоти са сгради на централната търговска улица Oxford Street в Лондон и историческата E.V. Haughwout Building в нюйоркския квартал SoHo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още