IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Менда Стоянова: Няма разделение в ГЕРБ*

Въпреки тежкия удар, който са понесли, от партията са убедени, че ще успеят да спечелят 7-8 места на предстоящите евроизбори

09:47 | 29.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Атаката срещу Цветан Цветанов е в резултат единствено на предстоящите евроизбори. Това коментира в ефира на БНТ Менда Стоянова, председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Тя сподели още, че въпреки тежкия удар, който са понесли, от ГЕРБ са убедени, че ще успеят да спечелят 7-8 места на предстоящия вот за депутати в Европейския парламент.

Тя е категорична, че разделение и разцепление в ГЕРБ няма. „Още повече, че самият Цветан Цветанов не иска подобно разцепление. Не мога да преценя реакцията на хората, сигурно има нанесени щети на ГЕРБ. Ще имаме възможност да говорим с хората. В един момент тази тема с апартаментите от минус може да се превърне в плюс, защото ще имаме възможност да обясним на избирателите каква е истината“, каза още Менда Стоянова. 

Фактът, че Цветанов и Борисов са заедно толкова години, че продължават да вземат заедно решения показва, че няма разделение горе, няма да има разделение и долу, допълни шефът на бюджетната комисия.

Относно искането на Турция да бъдат опростени дълговете на българското мюфтийство, тя коментира, че информацията е била „изненадваща“.

По думите ѝ от Националната агенция по приходите (НАП) вече са били започнали процедури по продажба на имоти с цел осребряване на задълженията на това вероизповедание.

Според Менда Стоянова пиетите промени за отсрочка са правилното решение и едва ли е необходимо да има натиск от Турция, за да се стигне до него.  

Новият председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която заменя на поста подалия оставка Цветан Цветанов също обяви, че в редиците на партията няма разделение. „Ние сме монолитни и сплотени, независимо от интригите, които ни вменяват. Смятам, че ще излезем от тази криза още по-сплотени. Очаквам мненията и решениятана компетентните органи", коментира тя в ефира на Нова телевизия.

По думите й имотната сага има различни аспекти. "Апартаментната сага вълнува обществото. Не съм вниквала в пазарните отношения. Не съм имала опит в това отношение, защото не съм смятала да купувам жилище. В контекста на моралното измерение, ние показахме последователно поведение, защото всички, които са посочени в тази сага, поеха своята отговорност и освободиха своите длъжности. ГЕРБ винаги е постъпвала така", заяви още Дариткова.

По повод съмненията на БСП в председателя на Антикорупционната комисия, тя посочи, че съжалява, че и представителите на сериозна политическа сила, каквато е БСП, се занимават с апартаментната сага в момент, в който трябва да се говори по други теми. „Отдалечаването от европейската тема е в интерес на всички останали. Ние имаме какво да предложим като политики за участието на България в Европа. Смятам, че това е истински важното“, заяви още Дариткова. 

*Обновено с позицията на Даниела Дариткова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още