IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутатите приеха оставката на Цветан Цветанов*

„За“ гласуваха 121 народни представители, 7 бяха „против“, а трима се въздържаха

10:03 | 29.03.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Без дебати парламентът прекрати пълномощията на Цветан Цветанов като депутат. С това Цветанов вече не е и председател на парламентарната група на ГЕРБ, предаде БТА.

В подкрепа на оставката гласуваха 121 народни представители, 7 бяха "против", а трима се въздържаха. Начело на групата ще застане Даниела Дариткова. Цветанов остава заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията.

До оставката се стигна след скандала "Апартамейнтгейт", в който стана ясно, че Цветан Цветанов е направил замяна със строителната компания "Артекс" на два свои апартамента за един в същия район и е доплатил, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, увери още в началото на скандала той. 

Цветанов заемаше поста председател на ПГ на ГЕРБ и на Вътрешна комисия в 44-тото Народно събрание. Той бе избран от листата на ПП ГЕРБ в 4-ти Многомандатен избирателен район - Велико Търново на парламентарните избори през 2017 г.

От БСП призоваха за нови проверки. „Юридически проблем в „Апартаментгейт“ има. Според Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество производство към Цветанов трябва да започне сега, защото всички основания ги има“, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев в сутрешния блок на БНТ.

Малко-късно стана ясно, че парламентарната група на ГЕРБ е гласувала Даниела Дариткова да е председател на групата. Това съобщи в пленарна зала зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов. Той пожела успех на Дариткова.

*Обновена към 11.50 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Срам е да го гледам, камо ли да го слушам този НАГЛЕЦ- физкултурник. Късмет, че е роден в Бг, трябваше от отдавна да е на топло. Ул. "Латинка" е вече ул. "Цветанка". Цецо-наглецо ги сменя тия апартаменти като носни кърпички. Може ли при предишната апартаментна афера, едва да спасиш кожата и да тръгнеш отново да предизвикваш съдбата?! Колко трябва да си ***? Докато има хора, които гласуват за такива, довели до ощетяване на България по дела в Страсбург, бял ден няма да видиме. Най-*** е, че нито управляващите, които си показват обилно ниското ниво, нито на плебса му минава през ума, че тези безчинства показват ясно каква среда на корупция са създали. И тя е пропила целия ни жевот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още