IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станислав Стоянов заменя Цветан Цветанов като народен представител на ГЕРБ

Той ще замени подалия оставка председател на ПГ на ГЕРБ като народен представител на Четвърти изборен район - Великотърновски, съобщават от ЦИК

12:00 | 31.03.19 г. 6
<p>
	Цветан Цветанов. <em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев</em></p>

Цветан Цветанов. Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Станислав Стоянов заменя подалия оставка Цветан Цветанов като народен представител на ГЕРБ, съобщава Централна избирателна комисия (ЦИК) в своя сайт.

Решението на комисията, взето по време на заседание от 30 март, ще бъде обнародвано в Държавен вестник.

ЦИК е уведомена за предсрочното прекратяване на пълномощията на Цветан Цветанов като народен представител на Четвърти изборен район – Великотърновски, като неговото място ще бъде заето от Станислав Стоянов.

Investor припомня, че на 27 март Цветан Цветанов подаде оставка като председател на ПГ на ГЕРБ и напусна Народното събрание.

Два дена по-късно без дебати парламентът прекрати пълномощията на Цветанов като депутат. В подкрепа на оставката гласуваха 121 народни представители, 7 бяха "против", а трима се въздържаха.

Цветанов остава заместник-председател на партията и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

До решението му се стигна след скандала "Апартамейнтгейт", от който стана ясно, че Цветанов е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил, тъй като е имало разлика в квадратурата. Всичко това е станало по напълно законен начин, увери още в началото на скандала той.

"Апартамейнтгейт" вече доведе до оставката на правосъдния министър Цецка Цачева, която също се оказа с апартамент, купен от "Артекс“ на цени под пазарните.

Поради същата причина премиерът Бойко Борисов освободи от постовете им и новодомците зам.-министърът на спорта Ваня Колева, както и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 4 rate down comment 0
red6
преди 4 години
Доживях деня да се съглася на 100% със студиото. Партия ГЕП и физкултурника наистина правят чудеса...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 0
abc
преди 4 години
Стоянов е 7-ми във великотърновската листа на ГЕРБ на парламентарните избори.Той става сега депутат, след като четиримата преди него в листата, имащи право на мястото, се отказват.Показателни са тези откази, мисля...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 5
studioaa
преди 4 години
Наистина е така, Цецо заобиколен от некардърни калинки в поли, като се започне от знаковия корупционер Фандупкова и се не мине технологично неграмотната еврокомисар по новите технологии Мария Габриел. Тази ми напомня на Цола Драгойчева, която става първата жена министър у нас на телеграфите и телефоните в кабинета на георги димитров. Тя даже няма идея какво е това телеграф или телефон, а министър в тази област. Мария Габриел е одрала кожата на този стар бкп кадър съперничи и по неопитност, некадърност, неграмотност и вредност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
serafima
преди 4 години
Знаменателна снимка. Всички знаят за враждата между Цветанов и Фандъкова, а онази вечно развеселена жена до тях я знаем с пустословието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
serafima
преди 4 години
Всички знаем, че Цветанов нямаше маратонки, а гуменки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
serafima
преди 4 години
При обичайните за Цветан Цветанов шашми при изборите той много рзчиташе на бизнесмена Петър Христов, който беше убит след време. За него Цветанов казваше "Един достоен човек". Между другото, нИЩО не се чу откъм съответните власти какво всъщност се случи там. Както и да е, Цветанов не успя да събере преференциалните гласове във Велико Търново за себе си. Такива неща, разбира се, се прикриват. Знае ли някой нещо по-конкретно?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още