IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската данъчна администрация започва масови проверки заради новите данъчни облекчения

Кампанията ще продължи до 31 май и обхваща цялата страна

16:30 | 31.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайската данъчна администрация е започнала двумесечно разследване на трети страни доставчици на данъчни услуги, с което иска да гарантира, че компаниите няма да понасят допълнителни разходи, тъй като Пекин настоява за данъчни реформи и намаляване на данъците, съобщава Ройтерс. 

Китай планира да насочи милиарди долари за редуциране на данъците и за инфраструктурни разходи, за да стимулира своя икономически растеж, който достигна своето най-слабо равнище от близо 30 години насам поради търговската война със САЩ и спада при вътрешното потребление.

Проверките са свързани с компании, предоставящи данъчни услуги и ще бъдат извършвани в цялата страна до 31 май, съобщават от държавната информационна агенция Xinhua, цитирайки изявление на Държавната данъчна администрация.

Кампанията има за цел да разкрие онези доставчици на данъчни услуги, които може да са продали на представители на бизнеса в Китай ненужни услуги или продукти, или несправедливо завишени такси за услуги, тъй като компаниите се приспособяват към новите регулации на Пекин за облекчаване на затегнатите корпоративни баланси чрез намаляване на данъците и данъците с трилиони юана.

Данъчните служители на всички нива, за които е установено, че са съдействали на агенции трета страна, уличени в злоупотреби, ще бъдат отстранени от длъжностите си и предадени на съдебните органи.

Китайският премиер Ли Къцян заяви по време на годишния форум в Боао в четвъртък, че данъчната дирекция трябва незабавно да предотврати по-нататъшни злоупотреби, които заличават положителния ефект от намаляването на данъците.

Той обяви по-рано този месец, че Китай ще намали размера на ДДС за производствения сектор до 13% от 16 на сто, което ще влезе в сила от 1 април. За транспортния сектор ДДС ще бъде редуциран от 10 на 9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още