IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българите се лекуват на добро европейско ниво, смятат експерти

Класация на лечебните заведения за болнична помощ в България отчита мнението на пациенти, лекари и мениджъри на болници, посочиха Свилена Димитрова и Виктор Паскалев

17:44 | 01.04.19 г. 4
Българите се лекуват на добро европейско ниво, смятат експерти

Оценката за българското здравеопазване е по-скоро положителна спрямо европейското, според данните от най-новата национална класация „Най-добрите болници в България“, организирана съвместно с Investor Media Group. Това е мнението на експертите Свилена Димитрова, зам.-председател на Българската болнична асоциация, и Виктор Паскалев,  зам.-председател на Националната пациентска организация, изказано в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Основните показатели, по които бяха оценени болничните заведения в страната, са мненията на пациенти , лекари, мениджъри и обективните данни от Районните здравни инспекции“, обясни Свилена Димитрова.

Коментарът на специалистите е, че за първи път в България се провежда подобно проучване, чиято цел е да предостави ценна информация най-вече за пациентите и техните лични лекари, когато избират най-правилното място за провеждане на лечение.

„В момента медицината е единство между знание и компетентност на лекарите, техника в болничните заведения и ефективността на терапиите“, посочи Виктор Паскалев.

Какво е нивото болничното лечение в България и как се печели доверието на пациентите ще разберете от видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 2
honaniga
преди 4 години
Честит първи април шегобийци.Голям смях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
крас
преди 4 години
Редно е тези "ЕКСПЕРТИ" да прочетат доклада на ЦРУ свързан със смъртността която е крайният резултата от "ЕВРОПЕЙСКОТО НИВО" на лечение в България!!!Само тези "СПЕЦИАЛИСТИ" не са прочели, че според даклада на ЦРУ България е втора по смъртност в света!!!!ВТОРА ПО СМЪРТНОСТ ЗАЩОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ Е МНОГОООО ХУБАВО И ЕВРОПЕЙСКО!!!НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ТВЪРДИТЕ ПОДОБНИ НЕЩА ?!!С вашето мислене ще ни убедите , че и в ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА на Хитлер нещата са били наред и ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БИЛО НА НИВО!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
majnata
преди 4 години
не се връзвай , това са блумбъргови бълвочи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
vkolev
преди 4 години
Нивото болничното лечение в България е много трагично!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още