IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing ще се забави със софтуерната актуализация на 737 Max 8

Обновяването няма да бъде готово преди „следващите седмици“, твърди производителят

11:46 | 02.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американският авиоконцерн Boeing Co. заяви, че се нуждае от повече време, за да завърши софтуерния ъпгрейд на заземените си самолети 737 Max 8, докато инженерите на компанията актуализират системата за предотвратяване на срив, свързана с две фатални катастрофи за пет месеца.

Производителят заяви през миналата седмица, че ще представи до 29 март окончателна документация за обновяването пред Федералната авиационна администрация, за да направи системата - известна като MCAS - по-малко агресивна при оказване на натиск върху носа на самолета, както и да намали възможността тя да се активира, когато други системи се повредят. Сега Boeing заявява, че актуализацията ще бъде готова през „следващите седмици“, предава Bloomberg.

След катастрофите на два Boeing 737 Max, при които загинаха близо 350 души, повече от 300 самолета от този тип в момента трябва да останат на земята. Boeing е под силен натиск: от роднините на жертви, от авиокомпаниите, от политиците във Вашингтон и регулаторите по света. Групата трябва да демонстрира, че системата за контрол MCAS е безопасна, а пилотите получават подходящо обучение за адекватно реагиране в случай на извънредна ситуация.

В понеделник поредната авиокомпания даде информация за бъдещите си планове - Southwest Airlines обяви, че е преработила плана за си полети за април и май, така че сега да разчита на наличните в момента машини. Southwest поръча 31 машини 737 Max. Авиокомпанията вече сви прогнозата си за първото фискално тримесечие. United Airlines, Air Canada и туристическата група TUI също пострадаха.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:40 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още