IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще сработи ли идеята за трета безплатна нощувка в българските хотели?

Министерството на туризма иска да засили ваканциите през април и май

12:33 | 03.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министерството на туризма призова хотелиерите при заплащане на две нощувки в България туристите да получават трета безплатно. Целта е да бъде насърчен вътрешният туризъм.

През 2019 г. фокус е вътрешният туризъм, заяви пред NOVA Лиляна Арсова, директор на дирекция „Туристическа политика” в Министерството. 

Тя поясни, че в кампанията „Неочаквана ваканция” ще участват само хотели, регистрирани в изграден за целта сайт. От 4 април сайтът ще бъде достъпен за туристите. Те ще получават промокод, с който ще влизат в договорни отношения с хотелиера.

„Разбира се, че подкрепяме едно такова начинание, защото е крайно време да се фокусираме към българския пазар. Той е много перспективен и специфичен", коментира Атанас Димитров, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

Арсова изтъкна, че министерството работи в посока българския турист с разработените културно-исторически, балнео-, СПА и винени дестинации.

Според журналиста и блогър Иван Михалев пътешествениците са голям потенциален пазар. Те пътуват с личните си коли, занимават се с фотография, поддържат блогове. „Предварително резервират хотел, ядат в местни ресторанти, разглеждат забележителности. Това не са хора, които пътуват на стоп, не спят на палатки ”, обясни той.

„С промотирането на маршрути туристите ще бъдат обратно в България. Като ценят родното, те инвестират в българската икономика“, заяви Атанас Димитров. Той припомни, че любимите за българските туристи Турция и Гърция са с по-дълъг сезон, при сравнително еднакви разходи за строителство на хотелите.

В крилата на сезона през април и май посещенията на туристи у нас са най-малко, каза Арсова. Остава един вакуум от два месеца, в които искаме да активираме българския турист, допълни тя.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още