Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Радикално предложение в Берлин: Конфискувайте жилищата на големите собственици

Градът поема лидерството в нарастващите усилия в света в подкрепа на наематели с ограничени финансови възможности

   1| 2    
3
 
7
 
18
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Няма ли кой да им каже, че тази работа с конфискации, експроприации и т.н. вече се е случвала. И да се обясни и покаже с нагледни факти, как осъществилите ги държави се докараха доникъде. В смисъл - построени бяха от държавата жилища на поносими цени, наемите бяха символични, но кой знае защо хората влачеха кучешко съществувание и бяха заграждани с мрежи от останалия свят. И във Венецуела конфискуваха. Вижте ги сега къде са.
4
 
7
 
17
преди 1 месец
Германия винаги е била най-радикално левичарската държава в Европа още от 1800-ната насам. 25 000 комунистически терориста провъзгласиха т.н. мюнхенска съветска република през април 1919, а вождовете на народната власт в Бавария бяха директно под командването на другаря ленин. Комунягите в Бремен побързаха и те да стоят комунизма и те обявиха съветска република, последвани от подлизурковците от бившата немска провинция Елзас, сега част от Франция да обяват и те съветска република с център страсбург. Германия е страна с най-много национални предатели и терористи в Европа, а в центъра на Берлин и днес се мъдри паметника на маркс и енгелс, а в източен Берлин и до днес има паметна плоча на георги михайлович димитров - комунист и пияница съсипал България. Ето и днес комунягите в Германия надигат глава с викове на национализация и светъл комунизъм точно както старите членове на бкп у нас.
1
 
2
 
16
Императорът до: national power
преди 1 месец
КОЕ написано от мен е невярно? Това предложение: да се скрия, не го приемам за никакъв довод.
2
 
6
 
15
Императорът до: mirodes
преди 1 месец
И вярно - и невярно. как точно: монополизиране? Твърдиш, че частните имотаджии са забранили на община и държава да строят домове ли?
За необитаемите жилища туканка - те вече си правят устата управляващите зорлем и без да питат собствениците да настанят наематели в тях, но разбира се тия наематели ще бъдат "социално слаби", т.е. основно вечните правоимащи, дето сега са в гнъсните кaтyни. Смятай, ако във всеки блок и вход настанят насила 3-4 семейства катyнapи, какво ще се случи.
Жилищна политика трябва да има - но не това е начинът - заграбване на частни имоти - а държава и община да строят домове или да помагат финансово на младите семейства да ги придобият.
2
 
8
 
14
Стоян Петров до: mirodes
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Основната икономическа логика на българина е " да седи, нито вода иска, нито хляб". И за това си има причина, липсата на данъци. Скоро инвестора, писа за имотните данъци в Америка. Средния за къща в щата Ню Йорк е 9700$ на година. Той е и най-високия, но средния за стараната беше около 5 000 долара. Ако в България трябваше да плащаш данък примерно 2-3000 лева за имот който не ползваш, много малко хора биха си го позволили. Какво щяха да правят с тях не знам, но така или иначе тези имоти са ненужни.

2
 
0
 
13
Стоян Петров до: mirodes
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Новости
2
 
3
 
12
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Имах предвид,че коефициентът на плодовитост е 1,29.
5
 
7
 
11
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Жилищата не са обикновена стока,а ресурс и всяко монополизиране на този отрасъл води до ограничаване възможността на хората да притежават този ресурс.Същото нещо се наблюдава и в България-много необитаеми жилища,а на пазарът се предлагат малко,което води до повишаване на цените и невъзможност за младите семейства да закупят жилище или закупуване на маломерно такова.Това води до намалена раждаемост-коефициентът на раждаемост в София е 1,29,а ако се отчитат само етническите българки е около 1,1.При необходими 2,1 за поддържане на популацията.
Така че има логика държавата да регулира този пазар.Това няма нищо общо с комунизма.
5
 
2
 
10
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Миташки айде земи се скрии некъде че се излагаш
4
 
10
 
9
преди 1 месец
А тоя гнидaв талибанец не се ли замисля, че ако не бяха тия големи предприемачи и инвеститори в домове, тия домове въобще нямаше да съществуват и нямаше да има какво да се "национализира", тоест да се краде? Що за безочие, само това не бяхме виждали - талибански комунист. А защо общинските власти в Берлин не подкопаят ръстът на наемите с чисто икономически законови мерки, чрез изграждане и отдаване под наем на ниски цени, на ногобройни общински жилища? - Защото държавни хрантутници никога не могат да си съперничат с частния сектор, могат само да го крадат !!!