IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майк Пенс: Недопустимо е Германия да не се откаже от „Северен поток-2“

Според американския вицепрезидент Германия трябва да направи повече, за да увеличи разходите си за отбрана

23:30 | 03.04.19 г. 23
<p>
	Американският вицепрезидент Майк Пенс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският вицепрезидент Майк Пенс. Снимка: Ройтерс

Недопустимо е Берлин да не се откаже от енергийния проект „Северен поток-2“, заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, цитиран от Франс прес.

Той призова Германия да направи повече, за да увеличи разходите си за отбрана. 

Благодарение на последователната позиция на Доналд Тръмп за по-добро разпределение на финансовото бреме в НАТО "много от нашите съюзници вече спазват своите финансови задължения" и предприемат мерки да увеличат военните си разходи в размер на два процента от брутния вътрешен продукт до 2024 г., изтъкна Пенс.

Вицепрезидентът обаче отбеляза, че "много други сред тях още не го правят и ние всички знаем, че на първо място става дума за Германия".

Въпреки че става дума за първата икономическа сила на Европа, слабостите в армията ѝ са очевидни, посочи Пенс.

"Въпреки това Германия към настоящия момент продължава да отказва да направи необходимите инвестиции", за да достигне целта военните й разходи да са два процента от БВП, каза вицепрезидентът, добавяйки: „Не можем да гарантираме отбраната на Запада, ако съюзниците ни стават все по-зависими от Русия. Ако Германия продължи участието си в "Северен поток 2", нейната икономика буквално ще се превърне в пленник на Русия“.

Вицепрезидентът предупреди освен това Турция да не купува руски противоракетни системи С-400, предаде Ройтерс.

"Турция трябва да избере. Иска ли да остане партньор от критично важно значение в най-успешния алианс в историята или иска да рискува сигурността на това партньорство, като взима такова безразсъдно решение, което подкопава нашия алианс?“, коментира още Пенс.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 36 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 5 години
Бе икономиката не е само жито, а очевидно пресата е върху руската икономика. Тактиката е да продължават да мачкат и отслабват руската икономика, докато рашките клекнат и дигнат белия байрак, демек - да им извадят зъбите, според оня гном по-долу. Аз залагам, че тоя път нема да се оставят да им извадят зъбите и после да ги хранят с лъжица с попарата на МВФ... и тогава ше се види разликата между медйно-нарисуваната за плоскоглави бройлери "агресивна Русия" и наистина разбеснелата се сибирска мечка, която се бори за оцеляване...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 24 rate down comment 7
doba
преди 5 години
Mavi Goz,От години Русия е нетен износител на жито. От глад няма да умре.А машини и електроника винаги може да си купи от Китай, който вече е N1 в тези области.Според Пенс СП2 е недопустим, според други - не е невъзможен.Въпрос на гледна точка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 37 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 5 години
Такова брутално поведение може да има само един резултат - война! И то голяма. Мноо ми е интересно, когато прецакат целия бизнес на руснаците, какво очакват американците да се случи? Путин да си подаде оставката и руснаците да направят мейдан и да станат ядрена Украйна? Те това вече веднъж направиха и не са мноо доволни от резултата - анархия, дива престъпност, глад и фалит. Некъв лалугер по-долу се стега да вади зъбите на Русия. Аз се сещам само за един начин да извадиш събите на ядрена суперсила и резултатът за Европа ше бъде като от Евангелието на Йоана - живите да завиждат на мъртвите...Айде да видиме, като ги докарат до глад, дали тоя път рашките ше тръгнат да си ядат калашниците и ракетите, или ше тръгнат с тех да си земат леб от Европа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 27 rate down comment 8
michaelis12
преди 5 години
ми след като тоя им го заявява в прав текст, а швабите си праят оглушки, аз виждам или стрелба у некой мол от некой венецуелец от кръга на Мадурата (театър инсценировка, може и наистина) или некой тир у тълпата по случай "деня на детето" нещо самолет да падне у центъра на Хамбург и пилота да е луд или бунт и еббане за германките от бежанците предимно от мъжки пол ...... Някакъв такъв сценарий ги очаква Швабия .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 41 rate down comment 9
Стефчо
преди 5 години
Всички американски мекерета, дето се седнали на софрата на USIAD - ти, твоя авер Алекс, Сашко Дебелия, Монката, преводачката на бай Тошо и пр. сте отдавна за изхвърляне от хранилката поради непригодност да си оправдаете хонорара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 33 rate down comment 9
Стефчо
преди 5 години
Майк Пенс: Недопустимо е Германия да не се откаже от Северен поток-2Мутра с ядрена бухалка. Една уважаваща суверинитета си държа моментално би показала вратата на посланик и би опразнила военните бази. За съжаление Германия не е такава държава и ще има да я клатят /а чрез нея и целия ЕС/ до второ пришествие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 19 rate down comment 57
Стоян Петров
преди 5 години
На русия трябва да и се извадят зъбките, докато проболедува великоруската шовинистична зараза и се превърне в нормална европейска страна. По време на треската си може да ухапе някого.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 33 rate down comment 13
julian12
преди 5 години
Не идва щото Русия се грижи за това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 51 rate down comment 13
julian12
преди 5 години
Тоест вместо сътрудничество и общ бизнес между Европа и Русия. Трябва да има напрежение. Ама си куха гъба...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 12 rate down comment 37
Стоян Петров
преди 5 години
Студеното и то е като комунизма. Всичко го чакаме, но не идва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още